Zo moet het Continentalgebouw, op de hoek van de Jacqmainlaan en het de Brouckèreplein er na de renovatie uitzien (simulatiebeeld)

| Zo moet het Continentalgebouw, op de hoek van de Jacqmainlaan en het De Brouckèreplein er na de renovatie uitzien (simulatiebeeld.)

Continental Hotel aan De Brouckère wordt tijdelijk cultuurhub

© Belga
07/04/2023

Hotel Continental, het gekende Brusselse hotel op de hoek van de Jacqmainlaan en het Brouckèreplein, wordt tijdelijk opengesteld voor een cultureel project. Zo zal vzw Bruxselair er de komende maanden zijn intrek in nemen.

Brussel-Stad zocht maar vond geen privé-investeerder voor het iconische hotel uit 1874. De stad is op zoek naar een nieuwe commerciële bewoner voor het gebouw, die erfpacht zou krijgen voor de komende 50 tot 99 jaar. Tot voor kort zaten daar nog de stadsdiensten van de Grondregie, die eerder dit jaar naar het Brucity-gebouw verhuisden, het administratieve centrum in de Hallenstraat waar ooit nog Parking 58 stond.

Eerder lieten schepen van Huisvesting en Openbaar Patrimonium Lydia Mutyebele Ngoi (PS) en schepen van Economische Zaken Fabian Maingain (Défi) reeds verstaan dat er een project geselecteerd was om tijdelijk, voor een periode van 18 maanden, zijn intrek te nemen in het iconische Brusselse gebouw. Dat blijkt nu de vzw Bruxselair te zijn, die die de Brusselse cultuur promoot via muziek, kunst, het uitgaansleven en mode en de komende maanden verschillende commerciële activiteiten zal aanbieden in het hotel.

Zo moeten er op de begane grond en in de mezzanine tijdelijke horecazaken geopend worden, waar de Brusselaar en bezoekers terechtkunnen. De eerste verdieping wordt een plek waar duurzame ontwerpers een plekje kunnen veroveren. De bovenste verdiepingen zijn gereserveerd voor kappers, tattooshops en andere creatieve ondernemers. Ook Brussels By Night Federation, de koepelorganisatie voor Brusselse nachtclubs, neemt zijn intrek in het gebouw. En er komt een grote coworkingruimte.

Mutyebele zelf zegt "verheugd te zijn dat het Continental een knooppunt wordt waar creatievelingen hun kunst en talent kunnen uiten. De volgende 18 maanden wordt het een plek voor ontmoeting en expressie voor iedereen, waar creatievelingen een fysieke ruimte kunnen huren aan democratische prijzen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni