Cultuurwereld voert actie met cabaret op Muntplein

KVDP
© BRUZZ
16/01/2021
Updated: 17/01/2021 00.01u

Onder de noemer Still standing hebben tientallen kunstenaars en cultuurwerkers deelgenomen aan een cabaretachtige voorstelling op het Muntplein. Een publiek van maximum honderd mensen werd toegelaten en de voorstelling werd gelivestreamd.

Het gaat om een initiatief van Still Standing For Culture een beweging die in juni vorig jaar werd opgestart. De beweging verenigt enkele tientallen beroepsfederaties in de kunst- en cultuurwereld en voerde in juni actie met een performance op het Beursplein. Zaterdagavond vond een “cabaretachtige voorstelling” plaats op het Muntplein, “op een steenworp van een winkelstraat waar - o ironie - elke dag tienduizenden mensen rondlopen”, aldus de organisatoren.

De voorstelling begon om 17.30 uur. Een publiek van maximum honderd mensen kon de voorstelling op een coronaveilige manier bijwonen. Het evenement werd ook gelivestreamd via Youtube, Facebook en RTBF. Het evenement werd afgesloten met een minuut stilte, “als manier om alle gemuilkorfde artistieke disciplines een hart onder de riem te steken”, aldus de organisatoren nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Cultuur , kunstenaars

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni