DVZ dropt migranten aan opvangcentrum Porte d'Ulysse

© Burgerplatform voor Steun aan Vluchtelingen
| Agenten laten drie vluchtelingen vrij aan de voordeur van het opvangcentrum Port d'Ulysse.

De Dienst Vreemdelingenzaken laat een deel van de opgepakte transmigranten uit het 'afhandelcentrum' 127bis in Steenokkerzeel een dag later opnieuw vrij aan La Porte d'Ulysse in Haren. Daar organiseert het Burgerplatform zelf opvang, maar het centrum zit al stampvol.

De politie mag transmigranten maximaal 24 uur in het afhandelcentrum houden. Omdat de burgemeester van Steenokkerzeel geen overlast van migranten wil, moet de politie ze elders vrijlaten. En dus brengt de Dienst Vreemdelingenzaken de migranten naar La Porte d'Ulysse in Haren. Dat bevestigt ook Dominique Ernould, woordvoerster van de Dienst Vreemdelingenzaken.

In dat opvangcentrum is plaats voor zo'n 350 migranten. Na de opruimactie van het Noordstation werden nog eens 40 extra bedden vrijgemaakt, maar het centrum heeft zijn limiet meer dan bereikt. Intussen zit het Burgerplatform ook echt op zijn tandvlees.

Eerder liet de Dienst Vreemdelingenzaken de migranten vrij aan de rand van het Maximiliaanpark, vlakbij het loket waar ze asiel konden aanvragen. "Nu speelt de politie een nieuw spelletje pingpong met deze migranten door ze op inhumane wijze zo ver mogelijk van het Noordstation los te laten", fulmineert Mehdi Kassou van het Burgerplatform.

"We juichen toe dat deze onschuldige mensen vrijgelaten worden. Maar we betreuren deze onrespectvolle en contraproductieve werkwijze. Vooral omdat die de werking en structuur van ons opvangcentrum in het gedrang brengt", zegt Kassou nog.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?