| Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA).

Francken: ‘Twee kanten aan incident Pukkelpop’

SN
© BRUZZ
22/08/2018

Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) heeft zich gemengd in het debat rond de racistische incidenten op Pukkelpop. Vergezeld van een lezersbrief uit Het Laatste Nieuws, waarin een andere versie van de feiten te lezen valt, schrijft hij op Twitter dat het incident twee kanten heeft en spreekt hij van uitlokking door de slachtoffers.

Afgelopen weekend meldden twee zwarte Brusselse vrouwen hoe ze op Pukkelpop belaagd werden. Ze werden geduwd, geschopt en uitgescholden. Jongeren begonnen ook racistische liedjes te zingen, waarvan de meisjes een filmpje op sociale media postten.

Een zekere Malou Houdmeyers reageert in een lezersbrief in Het Laatste Nieuws op de feiten. Ze beschrijft hoe ze het incident zag escaleren, vlak voor het optreden van Kendrick Lamar. Volgens Houdmeyers dwongen de meisjes hardhandig een plaats af, terwijl andere mensen er al langer stonden te wachten.

Staatssecretaris Theo Francken (N-VA) postte de getuigenis op Twitter met enkel de woorden ‘Tiens, tiens.’ Verderop reageert hij: “Dat (racistische liedjes, red.) kan niet door de beugel maar dit is pure uitlokking en die zijn zelf racistisch (cfr oude tweets). Journalisten moeten twee kanten van het verhaal brengen.”

Lees verder onder de tweet en de getuigenis.

Ondertussen heeft Francken opnieuw gereageerd via Twitter, waarbij hij duidelijk maakt dat hij altijd en overal racistische spreekkoren afkeurt.

Lees verder onder de tweet.

Een van de jongeren heeft zich al publiek geëxcuseerd voor de racistische uitlatingen.

Het parket van Limburg is zelf al een onderzoek gestart, zonder een klacht af te wachten. Gelijkekansencentrum Unia ontving wel een klacht daarover.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , pukkelpop , racisme , Theo Francken , Unia

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni