Gemaskerde man dringt school binnen met wapen

© Google Maps
| De gemaskerde jongere wist tijdens de middagpauze de school binnen te dringen.
Updated: 12-09-2018 - 12:20

Een gemaskerde man drong maandagmiddag binnen in de Brusselse school Léon Lepage met een - al dan niet echt - handvuurwapen. Hij hield zijn identiteit verborgen met een masker naar de gelijkenis van de Spaanse kunstenaar Salvador Dali, bekend uit de reeks 'La Casa de Papel'.

Dat zegt de Brusselse schepen van Onderwijs Faouzia Hariche in La Dernière Heure, en wordt ook door de politie bevestigd aan onze redactie. Het parket is een onderzoek gestart.

De man of jongen, aangezien zijn leeftijd op 15 jaar geschat wordt door getuigen, drong de school omstreeks 13 uur maandagnamiddag binnen tijdens de middagpauze. Hij wist zich een tijdlang verborgen te houden en slipte bij aanvang van de lessen een klaslokaal binnen waar net een les Frans zou beginnen.

De man hield zijn identiteit verborgen met een masker van de Spaanse kunstenaar Salvador Dali. Een gelijkaardig masker werd ook gedragen door de hoofdrolspelers in de populaire Netflix-reeks La Casa de Papel, en zijn online te vinden voor een appel en een ei.

Casa de Papel
© Photonews
| De jongeman in kwestie droeg een masker naar de gelijkenis van Salvador Dali, zoals hier te zien met een van de hoofdrolspelers uit de reeks La Casa de Papel.

Mysterie

De gemaskerde jongere, die tevens een wapen bij zich had, teisterde de leerlingen in de klas een tijdlang. Toen de leerkracht tussenbeide kwam, sloeg de gemaskerde meteen op de vlucht. Hij kon niet gevat worden, en ook zijn identiteit blijft een mysterie. Momenteel loopt een onderzoek naar de feiten bij het parket.

Schepen Hariche zegt te zullen nadenken over bijkomende maatregelen om te vermijden dat personen ongemerkt binnen kunnen dringen in de school. De betrokken leerkracht en leerlingen krijgen ook psychologische bijstand.

Masker teruggevonden, dader spoorloos

Het parket laat woensdag weten dat de verdachte nog steeds niet opgespoord werd, maar wel actief naar hem op zoek te zijn. Het masker werd ondertussen wel al teruggevonden en in beslag genomen. Volgens parketwoordvoerster Ine Van Wymersch probeerde de verdachte de leerlingen te beroven van hun pennenzak.

Eerder klonk het nog dat de persoon in kwestie een nepwapen bij zich had. Maar omdat het wapen in kwestie niet teruggevonden werd, kan het parket niet uitsluiten dat het om een echt vuurwapen ging.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?