Faouzia Hariche (PS), Schepen van Openbaar onderwijs, Jeugd en Human resources in Brussel-Stad

| Faouzia Hariche (PS), Schepen van Openbaar onderwijs, Jeugd en Human resources in Brussel-Stad.

Brusselse school protesteert tegen bezoek van schepen Hariche

VT
© BRUZZ
15/03/2019
Updated: 15/03/2019 09.50u

Brussels schepen van Franstalig Onderwijs Faouizia Hariche (PS) wil alle Brusselse scholen bezoeken om haar visie en plannen voor de komende zes jaar uit de doeken te doen. Dat zien enkele leerkrachten aan het instituut De Mot-Couvreur echter niet zitten. Maandag leggen ze uit protest gedurende een uur het werk neer.

Dat schrijft de RTBF.

Er zijn al langer spanningen tussen de schepen en de vakbonden. In januari legde een deel van de leerkrachten van het Brussels gemeentelijk onderwijs al even het werk neer, toen eisten de bonden een onderzoek naar mogelijke wantoestanden bij een deel van de stadsadministratie.

Nu heeft de vakbond het over een "zeer ongelukkige timing", met de gemeenteraadsverkiezingen net achter de rug en de gewestelijke en federale verkiezingen in het verschiet in mei. "De leerkrachten zijn woedend. Ze vinden het ongepast dat de schepen nu het project van de meerderheid van de stad komt voorstellen," veroordeelt Valérie Denayer van de vakbond CGSP.

'Geen campagne'

Hariche maakt zich sterk dat ze geen kandidaat is in mei, en dus ook geen campagne komt voeren. "Ik begrijp het niet. Zes jaar geleden (na de vorige gemeenteraadsverkiezingen in 2012, red.) heb ik net hetzelfde gedaan."

De vakbonden stellen dat Hariche ook geen oor heeft naar de klachten van de leraren, die gaan onder meer over een tekort aan mankracht en overvolle klassen. "Ze hebben het gevoel dat ze als kleine soldaatjes moeten komen luisteren naar wat de schepen te vertellen heeft. Terwijl ze eigenlijk vooral zelf gehoord willen worden."

"Ik heb voorgesteld om rond de tafel te komen in een werkgroep. Niemand is daarop afgekomen," verdedigt Hariche zich nog.

'Relatie verzuurd'

Ook oppositiepartij PVDA reageert kritisch op het geplande bezoek. "De PVDA hoort van verschillende leerkrachten dat ze zich ongemakkelijk voelen bij deze verplichte les door de schepen van Onderwijs."De verhouding tussen de leerkrachten, de Schepen en de Algemene Directie is al enkele weken verzuurd. Door hen te verplichten naar hun beleid te luisteren, wordt bij hen aangevoeld als politieke recuperatie," aldus de partij in een persbericht.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Onderwijs , Faouzia Hariche , Instituut Mot-Couvreur

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni