| De trappen van het Beursgebouw tijdens zonsondergang.

Gezien: trappen van de Beurs weer open voor publiek: 'Kippenvelmoment'

© BRUZZ
07/09/2023

Na een grondige renovatie zijn de trappen van de Beurs in Brussel sinds enkele dagen weer toegankelijk voor het publiek. Heel wat Brusselaars maakten meteen gebruik van de – klaarblijkelijk nog steeds – populaire hang- en afspreekplek. "Kippenvelmoment," klinkt het op Twitter/X.

'Spreken we af bij de trappen van de Beurs?' Voor veel Brusselaars was dat tot enkele jaren geleden ongetwijfeld een veel uitgesproken zin. Al zittend kon je er wachten in het hart van de stad met uitzicht over de Anspachlaan. Tot het Beursgebouw een grondige renovatie onderging en de trappen jarenlang werden afgesloten.

Nu de afsluitingen sinds enkele dagen zijn weggehaald, zijn ook de trappen weer toegankelijk. Heel wat Brusselaars maakten meteen gebruik van de mogelijkheid om er te gaan zitten: wachtend op een afspraak, of zomaar: omdat het weer kan.

Dit weekend opent ook de rest van het Beursgebouw. Met de opening van het gebouw krijgt de stad er ineens 12.000 vierkante meter publieke ruimte bij. Het moet zo een nieuwe ontmoetingsplek worden, zoals de trappen op het Beursplein dat al jaren zijn.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni