© infidelic

Groenen: ‘Marollen worden op- en afrit voor parking’

© brusselnieuws.be
03/02/2015

Ecolo-Groen reageert scherp op de mededeling van schepen Els Ampe dat het Vossenplein wellicht geen heraanleg krijgt, maar het parkingplan onder het plein overeind blijft. “De wijk zal nooit meer dezelfde zijn."

Schepen voor Openbare Werken en Mobiliteit Els Ampe (Open VLD) liet maandag weten dat het Vossenplein wellicht niet wordt heraangelegd. Maar het plan voor een geplande ondergrondse parking wordt niet afgevoerd, liet ze verstaan.

De groene oppositie vindt dat de schepen “niets begrepen heeft van het oorverdovende protest de afgelopen maanden.”

Volgens de Ecolo-Groenfractie betekent een ondergrondse parking dat ook de ziel van het plein wordt begraven. “De marktkramers zullen het niet overleven en de wijk wordt een op- en afrit voor parkings”, laten gemeenteraadsleden Bart Dhondt, Marie Nagy en Liesbet Temmerman weten in een communiqué.

Volgens de groene fractie maakt het college van de Stad Brussel een historische fout: “Burgemeester Mayeur maakt de fouten die heel wat steden, zoals bijvoorbeeld Gent, in de jaren ’70 maakten: parkings in het centrum van je stad bouwen. Deze trekken meer verkeer aan naar het centrum.”

De groenen pleiten voor een parkeergeleidingssysteem en randparkings, waar mensen op het openbaar vervoer kunnen overstappen.

Vossenplein

De Stad Brussel plant een ondergrondse parking onder het Vossenplein. De parking is een van de vier nieuwe parkings in de Vijfhoek, die voor bijkomende parkeerplaatsen moet zorgen in het centrum. Buurtbewoners, handelaars en marktbezoekers zijn er niet gerust in. U leest er alles over in ons dossier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Politiek, Vossenplein

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie