Havenlaan: Grouwels slachtoffer van bedreigingen

© brusselnieuws.be
09/09/2011
Minister van Openbare werken Brigitte Grouwels (CD&V) en een kabinetsmedewerkster zijn telefonisch bedreigd. De minister kreeg de voorbije dagen ook anonieme scheldbrieven. "Het protest tegen de heraanleg van de Havenlaan loopt uit de hand."

Minister Grouwels is de heraanleg de voorbije maanden blijven verdedigen. Het protest tegen die plannen - zonder de huidige platanen en kasseien, u kent het liedje ondertussen - beperkt zich niet tot ludieke acties langs het kanaal.

"De persoonlijke medewerkster van Brigitte Grouwels kreeg vorige week een dreigtelefoon in het Nederlands met de boodschap "Ik zal u vinden," legt woordvoerder Philippe Vanstapel uit aan brusselnieuws.be. "Toen de beller doorhad dat hij niet met de minister sprak maar met een medewerkster, vroeg hij haar mening over het Havenlaan-dossier. Toen ze haar steun betuigde aan haar minister zei de beller: 'Ik zal ook u weten te vinden'."

Haar woordvoerder bevestigt dat ze ook andere dreigtelefoons kreeg, zowel in het Frans als in het Nederlands. "Meestal zijn die telefoontjes anoniem. Maar het telefoonnummer van de man die zei 'Ik zal u vinden' verscheen gewoon op het schermpje. Hij is dus identificeerbaar."

Scheldbrieven
De minister kreeg ook verschillende scheldbrieven die verwezen naar het dossier van de heraanleg van de Havenlaan, schrijft La Capitale vrijdag. Grouwels' woordvoerder bevestigt en voegt eraan toe dat die brieven zowel in het Frans als in het Nederlands zijn opgesteld.

Schors
De boodschappen die minister Grouwels ontvangt zijn niet altijd even zwaarwichtig. Vandaag vrijdag kreeg ze een wel heel merkwaardige brief in de bus op haar privé-adres. In de enveloppe zat een stukje boomschors.

Op de vraag waarom Grouwels nog geen klacht heeft ingediend bij de politie, zegt Vanstapel: "De minister wil geen extra publiciteit geven aan deze mensen. Maar als dit blijft duren, dan overweegt ze verdere stappen te ondernemen."

Heraanleg van de Havenlaan

De Havenlaan aan Thurn & Taxis is aan renovatie toe. De eerste plannen dateren al van 2008, maar door protest zijn die nooit gestart. Vooral de vervanging van de kasseien zorgt voor veel protest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Politiek , Heraanleg van de Havenlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni