Havenlaan: Ook CDH Brussel-Stad wil plannen herbekijken

© brusselnieuws.be
27/08/2011
Ook de CDH-afdeling van Brussel-Stad vraagt dat de Brusselse regering de plannen voor de heraanleg van de Havenlaan herbekijkt. Voorzitter Jean Remy omschrijft het protest van het buurtcomité Maria Christina als “redelijk, constructief, inventief en humoristisch is". De petitie tegen het kappen van de bomen en het wegnemen van de kasseien is intussen getekend door meer dan 9.000 mensen, onder wie CDH-voorzitter en verhinderd schepen in Brussel Joëlle Milquet.

De Brusselse CDH'ers vragen daarom dat de Brusselse regering het project herbekijkt. Maandag staat het dossier op de agenda van de eerste Brusselse ministerraad. Verschillende leden van de Brusselse regering hebben al kritiek op de plannen geuit.

Binnen de Brusselse regering heeft het CDH de bestaande plannen nochtans goedgekeurd, net als alle andere partijen. En als meerderheidspartij binnen het Brusselse stadsbestuur heeft het CDH de bouwvergunning mee goedgekeurd.

Zondag, daags voor de ministerraad, plant het buurtcomité een grote protestactie aan de Havenlaan. De actie kreeg de naam "Stadsboom" en start om 15 uur aan het Becodok. CDH-Brussel is alvast aanwezig.

Heraanleg van de Havenlaan

De Havenlaan aan Thurn & Taxis is aan renovatie toe. De eerste plannen dateren al van 2008, maar door protest zijn die nooit gestart. Vooral de vervanging van de kasseien zorgt voor veel protest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Politiek , Heraanleg van de Havenlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni