Havenlaan: Picqué roept op tot kalmte

© tvbrussel
© tvbrussel
De Brusselse minister-president Charles Picqué (PS) roept op tot kalmte in het dossier rond de heraanleg van de Havenlaan. Hij geeft toe dat “de huidige situatie een beetje een puinhoop is”.

Picqué vroeg aan de leden van zijn regering om het hoofd koel te houden in het dossier van de heraanleg van de Havenlaan. Hij wil vermijden dat het imago van Brussel in gevaar komt. Hij roept de ministers in de Brusselse regering om "genuanceerde verklaringen af te leggen, om interne moeilijkheden te vermijden."

De Brusselse substituut-procureur liet maandagavond de werkzaamheden stilleggen omdat er geen milieu-effectenrapport is en omdat de werken niet zouden overeenstemmen met de bouwvergunning.

Picqué is niet opgezet over het feit dat hij niet is ingelicht over de lopende juridische stappen.

Minister Brigitte Grouwels (CD&V) wil het project voortzetten zoals oorspronkelijk gepland, mogelijk zonder technische koker.

Heraanleg van de Havenlaan

De Havenlaan aan Thurn & Taxis is aan renovatie toe. De eerste plannen dateren al van 2008, maar door protest zijn die nooit gestart. Vooral de vervanging van de kasseien zorgt voor veel protest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?