Klimaatbetoging van zondag uitgesteld naar januari

© Kevin Van den Panhuyzen
| Een datum voor een nieuwe klimaatmars is nog niet vastgelegd.

De samenkomst voor een rechtvaardig sociaal beleid en rechtvaardig klimaatbeleid, zondag voor het kabinet van premier Michel in de Wetstraat 16, is verdaagd naar de maand januari. Dat hebben de organisatoren woensdagavond laten weten, zonder een datum te preciseren.

Een groep burgers en organisaties had eerder woensdag opgeroepen om nu zondag voor het kantoor van de premier te betogen voor een rechtvaardig sociaal beleid en rechtvaardig klimaatbeleid. De organisatoren hadden geen toelating gevraagd om te betogen, maar het was de bedoeling om een "familiale" manifestatie te houden zoals de Claim The Climate-betoging van 2 december.

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en burgemeester Philippe Close (PS) gaven geen toelating voor de 'Mars tegen Marrakesh' van een aantal (extreem)rechtse Vlaamse organisaties komende zondag. Bij uitbreiding werden alle betogingen die zondag plaats zouden vinden, waaronder de klimaatbetoging, verboden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?