Mooie opkomst, maar toch 50 procent minder mensen op terras

© Kevin van den Panhuyzen

De horeca-uitbaters zijn zeer tevreden met de opkomst op de terrassen gisteren. Voor de eerste keer in zeven maanden gingen de café-terrassen weer open, met veel blije gezichten en veel gevulde tafeltjes tot gevolg.

Veel Brusselse terrassen waren gisteren de hele dag lang tot bij het sluitingsuur drukbezet. De Brusselse horecafederatie kreeg dan ook zeer tevreden reacties van de uitbaters te horen. Doorheen de dag werden er ook weinig problemen gemeld in verband met het opvolgen van de maatregelen. Al was het bij het sluiten rond 22u wel moeilijk om de bewegingen van de groepen onder controle te houden, stelt vicevoorzitter van Horeca Brussel Frédérick Dasoghe.

Ook al was er een mooie opkomst voor de café- en restaurantsuitbaters die gisteren zijn opengegaan, toch zat er gemiddeld maar de helft zoveel volk op een terras als op een normale weekenddag in mei. Volgens Dasoghe heeft dat te maken met de afstandsregels, waardoor er minder mensen op dezelfde oppervlakte mogen vertoeven. Momenteel is het op de terrassen toegestaan om met 4 aan een tafeltje te zitten, tenzij je gezin groter is.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?