Een mondmasker is verplicht op het openbaar vervoer tijdens de coronacrisis

Nederland kleurt Brussel oranje

VGS
© BRUZZ
15/08/2020
Updated: 16/08/2020 09.19u

Nederland raadt vanaf zaterdag middernacht niet-essentiële reizen naar Brussel af. Het land volgt daarmee het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC), dat vrijdag zijn reisadvies voor de hoofdstad al aanpaste.

Brussel heeft de drempel van zestig nieuwe gevallen van coronavirus per 100.000 inwoners overschreden in twee weken, van 27 juli tot 9 augustus. Daarop kleurde het Europees Centrum voor ziekte-preventie en -bestrijding (ECDC) de regio oranje.

Brussel op dezelfde lijst als provincie Antwerpen

Nu scherpt Nederland zijn reisadvies ook aan. Dat meldt de Nederlandse omroep NOS. Onze noorderburen raden niet-essentiële reizen naar Brussel vanaf middernacht bijgevolg af. Dat betekent dat Nederlanders wordt aangeraden enkel naar Brussel te reizen als dat echt noodzakelijk is, en dus niet om op vakantie te gaan. Wie vanuit de stad opnieuw naar Nederland reist, wordt aangeraden twee weken in thuisquarantaine te gaan.

Brussel treedt daarmee in de voetsporen van de provincie Antwerpen, die in Nederland ook nog altijd aangeduid staat als een oranje zone.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Nederland , reisadvies , code oranje

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni