Fietsers in het Zoniënwoud

| Fietsers in het Zoniënwoud

Onze tips voor een verlengde herfstvakantie in lockdown

KVDP
© BRUZZ
03/11/2020

De verlengde herfstvakantie is begonnen. Tijd voor ontspanning, al zijn heel wat activiteiten uitgesloten door de verstrengde coronamaatregelen. Wat de komende twee weken wél nog mag en kan? We helpen je alvast voort met enkele uitgesproken Brusselse tips.

De herfstvakantie duurt niet één, maar twee weken. Net nu is ook de lockdown begonnen. Cultuurhuizen en sportinfrastructuur blijven dicht, maar gelukkig zijn er nog mogelijkheden om te ontspannen die coronaproof zijn.

Virtueel museum

Onder de noemer 'Fine Arts at Home' is het mogelijk om de collectie van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België te ontdekken van achter je scherm. Een selectie kunstwerken vind je hier terug aan hoge resolutie. De details in de werken van Pieter Bruegel ontdekken was nog nooit zo eenvoudig. De KMSK hebben ook een afspeellijst op Youtube - zo krijg je de uitleg van de gids er toch nog bij - en er is een virtuele Bruegeltentoonstelling.

Ook het Riolenmuseum en het museum van de Nationale Bank kan je een virtueel bezoekje brengen. Toch liever naar het Guggenheim Museum in New York of Musée d'Orsay in Parijs? Een overzicht van enkele virtuele museumtours in het buitenland vind je hier terug.

Film en literatuur

De bioscopen zijn dicht, maar via Cinematek kan je verschillende gerestaureerde klassiekers thuis bekijken. Dvd's van Cinematek bestellen kan ook nog. Filem'On, het Internationaal Filmfestival voor Jong Publiek, loopt nog tot 7 november. De selectie films voor deze editie kan je via het platform Sooner online bekijken.

Bibliotheken mogen wel open blijven, al houden enkele Brusselse bibs de deuren dicht. Zij voorzien in de meeste gevallen een afhaaldienst. Een overzicht vind je hier terug. Wie nood heeft aan enkele literaire tips, vindt op BRUZZ enkele essentiële Brusselse boekentips terug met fictie- en non-fictietitels van onder meer Mohamed El Bachiri, Hans Vandecandelaere, Marc Didden, Jan Mulder en David Van Reybrouck.

En dan is er nog het recent verschenen Brussels Beer City, het boek over de geschiedenis van Brussel als bierstad. Wie hiervan dorst krijgt, kan gelukkig nog Brussels bier bestellen. Deze Brusselse brouwerijen leveren aan huis.

Buitenlucht

Tijd om de benen te strekken? Niets is gezonder dan fietsen of wandelen, en dat kan nog met maximum vier personen, zo lang jullie de nodige anderhalve meter afstand houden. Een overzicht van BRUZZ-fietstochten vind je hier, met tochtjes door het Pajottenland, langs de Zenne of langs enkele luchthavendorpjes.

Te voet of met de fiets kan je bijvoorbeeld een stukje van de Groene Wandeling volgen. Enkele staycationtips zijn ook nu nog steeds de moeite. Breng bijvoorbeeld eens een bezoekje aan de Galloway-koeien in het Scheutbospark in Molenbeek, of verken het park Drie Fonteinen in Vilvoorde. En de Plantentuin van Meise blijft open tijdens de lockdown, maar je moet wel vooraf reserveren.

Dé ultieme uitstap om helemaal tot rust te komen? Het meditatieparcours in Anderlecht, in het natuurgebied Vogelzang. Het parcours omvat acht meditatie-oefeningen. Thuis ontstressen kan ook. De oefeningen van het meditatieparcours vind je hier terug en kan je waar je wil uitvoeren.

BRUZZKet voor de kleinsten

Heb je een kroost te entertainen? Onze jongerenwebsite BRUZZKet pakt uit met heel wat toffe tips om de jongsten onder ons mee zoet te houden. Speeltuinen blijven ook in de lockdown toegankelijk en de speurtochten van Pinda kan je ook nu nog doen. Later deze week komen daar ook nog tips bij voor de binnenblijvers. Hou zeker de website van BRUZZKet goed in de gaten.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, herfstvakantie, staycation, bibliotheken, boeken, bioscoop, fietsen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni