Opnieuw voetganger aangereden op Lambermontlaan

© Saskia Vanderstichele
| Het is al het zoveelste incident op de Lambermontlaan.

Afgelopen weekend werd al voor de derde keer dit jaar een persoon aangereden op de Lambermontlaan in Schaarbeek. Opnieuw gebeurde de aanrijding ter hoogte van tramhalte Heliotropen terwijl het slachtoffer de drukke autostraat overstak.

Over de omstandigheden van het ongeval is momenteel niets bekend.

Het is al de derde keer dit jaar dat er op de laan een aanrijding met voetgangers gebeurt. Eind januari raakten een oma en haar twee kleinkinderen van 3 en 7 jaar op nagenoeg dezelfde plaats nog zwaargewond bij een aanrijding. Begin januari raakte even verderop ook al een man gewond toen hij werd aangereden bij het oversteken.

Begin dit jaar bleek een flitspaal vlakbij de plek al tien jaar buiten dienst. Aan Heliotropen was er ook een probleem met de verkeerslichten. Dat werd meteen aangepakt.

Op vraag van buurtbewoners en het collectief 1030/0 stelde minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet (SP.A) ook voor om een rijstrook om te vormen tot een fietspad op de plaatsen waar nu drie rijstroken liggen. Eerder pleitte Schaarbeeks burgemeester Bernard Clerfayt (Défi) voor een gelijkaardige oplossing in de richting van de Van Praetbrug.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?