Parket beslist over gevolg van professionele lockdownparty in Laken

© Google Maps
| Het lockdownfeestje zou in een oude opslagplaats in de Edmond Tollenaerestraat zijn doorgegaan.

Of de zowat zestig feestgangers die afgelopen weekend werden betrapt op een professioneel georganiseerde lockdownparty in Laken een boete krijgen of zich zullen moeten verantwoorden voor de rechtbank, wordt momenteel nog onderzocht. Dat meldt het Brusselse parket. “Wie voor het eerst betrapt werd, krijgt volgens de huidige richtlijnen een boete van 250 euro”, zegt woordvoerster Sarah Durant. “Wie al meermaals een COVID-proces-verbaal kreeg, zal worden gedagvaard voor de politierechter.”

In de nacht van zaterdag op zondag ontdekte de Brusselse politie in een loods in Laken een lockdownfeest waar vermoedelijk een honderdtal aanwezigen waren. Volgens de politie ging het om een professioneel georganiseerd feest. Zo was er een discotheek en shishabar geïnstalleerd in de loods en had de organisatie een shuttlebus voorzien om de feestgangers op te halen. Toen de politie er binnenviel, sloeg iedereen op de vlucht.

Zo’n zestig feestgangers konden worden geïdentificeerd. Ze kregen allemaal een proces-verbaal, maar het parket moet nu beslissen wat er verder met hen zal gebeuren. “Het college van Procureurs-generaal komt vandaag samen op de richtlijnen te bespreken, maar de mensen die dit weekend werden betrapt zullen worden betrapt volgens de huidige richtlijnen”, legt Sarah Durant van het parket van Brussel uit.

Boete van 250 euro

“Dat wil zeggen dat iedereen die een eerste keer betrapt werd, een boete van 250 euro krijgt. Voor de organisator is dat 750 euro. Wie in het verleden al een proces-verbaal kreeg voor het schenden van de coronamaatregelen, zal worden gedagvaard en zal zich voor de politierechter moeten verantwoorden.”

De processen-verbaal die dit weekend werden opgesteld, worden dus momenteel onderzocht op het parket. “We moeten dat dossier per dossier doen, en persoon per persoon”, gaat Durant verder. “We moeten dus individueel bekijken of iemand in het verleden al betrapt werd.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?