Princiepsakkoord over tijdelijke heraanleg Havenlaan

EVC
© brusselnieuws.be
16/05/2012
De Brusselse ministerraad heeft woensdag zijn princiepsakkoord gegeven over een voorlopige heraanleg van de voet- en fietspaden in de Havenlaan. Die heraanleg moet nog dit jaar een feit zijn. Dat meldt Brigitte Grouwels (CD&V), minister van Openbare Werken en Vervoer.

Daarbij zal rekening worden gehouden met de bekommernissen van de buurtcomités en de fietsverenigingen. Grouwels: "Ik laat nu dit project technisch en praktisch uitwerken door mijn administratie Mobiel Brussel. Ook wens ik dit project zo snel mogelijk opnieuw voor te leggen aan de regering". Bedoeling is dat de voorlopige heraanleg nog dit jaar wordt verwezenlijkt. Voor die werken heeft het Brusselse Gewest een bedrag uitgetrokken van 1 miljoen euro.

Er komt ook een studieopdracht voor de globale heraanleg. "De buurtbewoners en alle belanghebbenden zullen hierbij inspraak krijgen", luidt het in het persbericht. Waneer die definitieve heraanleg wordt uitgevoerd is niet duidelijk. "Het zou goed zijn mochten de werken nog tijdens deze legislatuur beginnen", zegt Grouwels' woordvoerder aan brusselnieuws.be. "Het is moeilijk precies te voorspellen, want het is een zeer moeilijk dossier".

Onderhandelingen
"Het comfort voor voetgangers en fietsers zal op korte termijn aanzienlijk stijgen", stelt Grouwels. "Dit is essentieel, want de hele buurt rond de Havenlaan is momenteel in volle ontwikkeling. Het is een kerntaak van de overheid om ervoor te zorgen dat iedereen zich in aanvaardbare omstandigheden kan verplaatsen."

Hoeveel het Brusselse Gewest als schadevergoeding moet betalen aan de aannemer voor het niet-uitvoeren van de eerder geplande heraanleg van de Havenlaan, is nog altijd niet duidelijk. "De onderhandelingen met de aannemener zijn nog altijd aan de gang", aldus de woordvoerder.

De heraanleg van de Havenlaan werd in september 2011 stilgelegd op bevel van het gerecht. Sindsdien gebeurden nog geen aanpassingen in de laan met platanen die al maanden een twistappel vormt in de Brusselse politiek.

Heraanleg van de Havenlaan

De Havenlaan aan Thurn & Taxis is aan renovatie toe. De eerste plannen dateren al van 2008, maar door protest zijn die nooit gestart. Vooral de vervanging van de kasseien zorgt voor veel protest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Samenleving , Heraanleg van de Havenlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni