Wijkcomité Havenlaan: 'Nieuwe boom voor elke omgehakte plataan'

© brusselnieuws.be
17/05/2012
Het wijkcomité rond de Havenlaan "Action Patrimoine Pavés Platanes" (APPP) verzet zich niet tegen het princiepsakkoord dat de Brusselse regering woensdag sloot over de heraanleg van de voet- en fietspaden, maar weigert het project te steunen.

Het project werd woensdag aangekondigd door Brussels minister van Openbare Werken Brigitte Grouwels (CD&V).

De leden van het wijkcomité willen een snelle heraanleg van de laan, en protesteren dus niet tegen het project. Brussels gemeenteraadslid Zoubida Jellab (Ecolo), lid van APPP, vindt wel dat de kosten hoog oplopen. "We vrezen dat dit voorlopige project uiteindelijk definitief zal worden", zegt ze.

Het comité is bovendien ook geen voorstander van het leggen van straatstenen, als die de boomwortels kunnen beschadigen. Comitélid Patrick Wauters zegt wel dat het wijkcomité zich niet verzet tegen het kappen van de 28 platanen die gevaarlijk of ziek verklaard zijn. Maar op de publieke zitting van 5 juni zal het comité wel pleiten dat voor iedere omgehakte plataan een nieuwe boom geplant wordt.

Najaar 2011 werden de geplande werkzaamheden aan de Havenlaan geschrapt na protest van buurtcomités.

Heraanleg van de Havenlaan

De Havenlaan aan Thurn & Taxis is aan renovatie toe. De eerste plannen dateren al van 2008, maar door protest zijn die nooit gestart. Vooral de vervanging van de kasseien zorgt voor veel protest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Heraanleg van de Havenlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni