| De campagne van Clear Channel in Stockholm vorig jaar (archiefbeeld)

Reclameborden geven deze winter tips om te overleven op straat

EC
© BRUZZ
14/11/2019

‘Hier kan je een bed vinden’. Vanaf volgende maandag verschijnt er op alle digitale reclamepanelen in Brussel een kaart met tips voor wie dakloos is. Het gaat om een campagne van reclamebedrijf Clear Channel.

Met de start van het Winterplan heropent Samusocial komende maandag de noodopvang voor daklozen en zullen er mobiele teams door de straten lopen om mensen in de koude te helpen. Voor het eerst zal al die hulp en opvang ook duidelijk aangeduid zijn op straat, via digitale reclameborden.

“We proberen alle middelen in te zetten om onze informatie te verspreiden”, zegt projectleidster Valentine Reyniers van Surviving in Brussels. Die vzw biedt via hun online platform informatie aan daklozen over waar ze bijvoorbeeld kunnen eten, slapen, drinken, wassen, douchen of juridische hulp krijgen. Ze werken samen met meer dan 100 partners in Brussel. Tot nu toe was die informatie vooral via hun website, of app, op te zoeken. “Voor personen zonder smartphone stonden er wel computers bij verschillende verenigingen”, zegt Reyniers.

Nu zal die informatie dus meteen in het straatbeeld verschijnen. Elke avond vanaf 19 uur stelt Clear Channel zijn digitale reclamepanelen beschikbaar voor Surviving in Brussels. De nachtelijke info blijft er de hele winter lang aanwezig, op 98 panelen in het hele gewest.

Steun onze benefietactie Brussel Helpt ten voordele van Doucheflux. Neem op zaterdag 30 november 2019 deel aan de Grootste Spaghettislag ter Wereld en maak of eet spaghetti met al je vrienden! Schrijf je in via brusselhelpt.be

Het idee komt uit Stockholm, waar Clear Channel vorige winter al vertoonde waar de opvangtehuizen in de stad te vinden waren. In Brussel gaat het om meer dan opvang alleen. “Alle hulp binnen een straal van 1 kilometer rond het scherm wordt aangeduid om een kaart”, zegt Reyniers. Behalve bedden zijn er ook douches, dokters, juridische hulp en sociale restaurants te vinden.

De digitale kaarten worden momenteel nog gefinaliseerd en kunnen doorheen de winter nog worden aangepast als er nieuwe hulporganisaties zouden bijkomen.

Clear Channel Surviving in Brussels reclamebord

| Zo zullen de reclameborden er in Brussel uitzien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , dakloosheid , clear channel , surviving in Brussels , Winterplan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni