‘Uitstel werken Havenlaan kost 4,7 miljoen euro’

© brusselnieuws.be
29/08/2011
Indien de werken aan de Havenlaan niet worden uitgevoerd zoals gepland, zal dat het Brusselse Gewest 4,7 miljoen euro kosten. De totale kostprijs van de werken voor de heraanleg bedraagt 12 miljoen euro.

Een en ander blijkt uit de technische nota die Brussels minister van Openbare Werken Brigitte Grouwels (CD&V) maandag voorlegde op de ministerraad.

Alleen al de schadevergoeding voor de aannemer kost ongeveer 3 miljoen euro, blijkt uit het document, dat de RTBF kon inkijken. "De rest, 1,7 miljoen zou gaan naar de meerkost voor nieuwe studies, financiële gevolgen op lange termijn (het latere kappen van de bomen) en het onderhoud van de kasseien," zegt Grouwels' woordvoerster Nathalie De Boelpaep aan brusselnieuws.be. De nota stelt de vraag of het Brussels Gewest zich zoiets in de huidige financiële situatie wel kan veroorloven.

De nota omschrijft het alternatief voorstel van het actiecomité als "onuitvoerbaar". De zieke platanen zouden volgens de nota toch geen lang leven beschoren zijn. De schetsen van het buurtcomité houden geen rekening met technische wetmatigheden en verwaarlozen de veiligheid van de fietsers en van personen met beperkte mobiliteit, leest men voorts in de nota.

Ten slotte zou de hele stedenbouwkundige procedure opnieuw moeten beginnen, wat een vertraging van minstens drie jaar met zich mee zou brengen.


Heraanleg van de Havenlaan

De Havenlaan aan Thurn & Taxis is aan renovatie toe. De eerste plannen dateren al van 2008, maar door protest zijn die nooit gestart. Vooral de vervanging van de kasseien zorgt voor veel protest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Politiek , Heraanleg van de Havenlaan

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni