Ruim 250 actievoerders voor behoud Havenlaan

© brusselnieuws.be
28/08/2011
Volgens de organisatoren kwamen zondag zo’n 250 tot driehonderd mensen opdagen aan de Havenlaan voor het eerste stadsboomfeest voor het behoud van de driehonderd platanen en de kasseien op de drukke verkeersas. Brusselse politici van divers pluimage betuigden hun steun. De actievoerders willen dat minister Grouwels (CD&V) de plannen voor de heraanleg van de laan herbekijkt.

Maandag wordt de heraanleg besproken in de Brusselse ministerraad. Verschillende leden van de meerderheid hebben al kritiek geuit op de plannen van Grouwels. De minister van Openbare Werken wil dat de oude platanen gekapt worden en dat de kasseien worden vervangen door beton.

Actievoerder Patrick Wouters - in het dagelijkse leven politiecommissaris in de Marollen - van de Actie Protectie Kasseien en Platanen denkt dat het niet zo'n vaart zal lopen. Hij is tevreden dat 280 mensen zondagmiddag hun stem hebben uitgebracht voor het behoud van de bomen en de kasseien.

Bûûmekapper versus Bûûmredders
Het protest nam een zeer ludieke toon aan, wanneer "de bûûmredders" werden opgeschrikt door de aankomst van de "Bûûmekapper" met zijn "grûûte Kettingzoeg".

Opvallend was de aanwezigheid van verschillende Brusselse politici. Onder meer Ecolo-fractieleider in het Brussels parlement, Yaron Pesztat, Brussels schepen van Cultuur Hamza Fassi-Fihri (CDH) en de Brusselse parlementsleden Annemie Maes (Groen!), Viviane Teitelbaum (MR) en Françoise Schepmans (MR) waren aanwezig.

Brigitte Grouwels zegt aan tvbrussel dat ze "dergelijke bizarre dingen niet begrijpt. In politiek is een zekere rechtlijnigheid van groot belang." Ze verwijst daarmee onder meer naar de CDH van de Stad Brussel, die als lid van de meerderheid van het stadsbestuur de bouwvergunning mee heeft ondertekend.


Heraanleg van de Havenlaan

De Havenlaan aan Thurn & Taxis is aan renovatie toe. De eerste plannen dateren al van 2008, maar door protest zijn die nooit gestart. Vooral de vervanging van de kasseien zorgt voor veel protest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Samenleving , Politiek , Heraanleg van de Havenlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni