Verwarmingspanne van 350 sociale woningen in Jette is verholpen

© PhotoNews
| Winter in Brussel: verwarmingstoestellen in huizen en appartementen in werking.

Dankzij twee externe verwarmingsketel is de panne verholpen die 350 sociale woningen in Jette gisteren/donderdag heeft getroffen. De bewoners van de gebouwen Esseghem 2, 3 en 4 op de Jules Lahayestraat hebben opnieuw toegang tot verwarming en warm water.

Toen donderdag aan het licht kwam dat een bevroren koudwaterleiding de oorzaak was van de verwarmingspanne, werd meteen duidelijk dat de herstelling niet meteen plaats kon vinden. Twee externe verwarmingsketels werden aangerukt en traden afgelopen nacht al in werking. Daardoor konden de bewoners van de 350 getroffen woningen wakker worden onder aangenamere temperaturen dan die buiten in de vrieskou.

De herstelling aan de hoofdverwarming zijn al begonnen en daardoor is er nu ook opnieuw toegang tot warm water. Er wordt nog verder gewerkt om binnenkort de oorspronkelijke installatie volledig en definitief te kunnen herstarten.

De burgemeester van Jette Hervé Doyen had donderdag de Veiligheidscel samengeroepen om de getroffen gezinnen te helpen. Het Rode Kruis was ter plaatsen en er werden verwarmingstoestellen en dekens uitgedeeld. Het OCMW-rusthuis en een hotel stonden klaar om bewoners op te vangen, maar dat bleek niet nodig.

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?