'Nicole het land is vol,' protesteert Vlaams Belang aan Ibis-hotel

JDK
© BRUZZ - Belga
18/02/2023
Updated: 19/02/2023 13.22u

Zaterdagochtend zijn aanhangers van het Vlaams Belang samengekomen aan het Ibis-hotel in Ruisbroek waar een honderdtal vluchtelingen momenteel verblijven. “We hebben niets tegen deze mensen, maar wij voeren actie tegen het falende immigratiebeleid,” spreekt voorzitter Tom Van Grieken de opgedaagde mensen toe.

De politiezone Zennevallei laat weten dat een 150-tal aanhangers van Vlaams Belang aanwezig waren. Ze hadden op een nabijgelegen pleintje een klein podium opgesteld en hielden daar speeches tegen de beleidskeuzes en het asielbeleid in ons land.

Tijdens de betoging zijn bordjes en spandoeken met boodschappen te zien als “Nicole - gericht aan onze staatssecretaris van Asiel en Migratie - Ons land zit vol.” en “Stop Hotel Belgica.” Waarmee ze vooral doelen op de, volgens het Vlaams Belang, ongelukkige keuze om asielzoekers op hotel te sturen.

Tegenbetoging

Ook kamerfractieleider Barbara Pas was aanwezig en benadrukt net zoals haar partijvoorzitter dat de betogers geen confrontatie proberen op te zoeken, “maar zich wel willen laten horen tegen een regerings- en asielbeleid dat onhoudbaar is. De Moor is de controle over de situatie volledig kwijt."

Op een gegeven moment wilden twee asielzoekers het gesprek aangaan met de Vlaams Belangers, maar ze werden meteen weggestuurd. Iets verderop vond een kleine tegenbetoging plaats met een 15-tal sympathisanten en buurtbewoners. “Geen mens op straat,” klonk het bij hun. En “welkom vluchtelingen.”

De sfeer werd even grimmiger wist onze reporter ter plaatse te vertellen, maar het liep niet uit de hand en beide groepen bleven gescheiden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni