Werken aan Bonneviepark in Molenbeek afgerond

© PDH/BRUZZ

Het Bonneviepark in het centrum van Sint-Jans-Molenbeek is na herinrichtingswerken opnieuw open. Voortaan bestrijkt het park een oppervlakte van 7.300 vierkante meter. “De bewoners hebben veel geduld moeten oefenen. Ik ben blij dat ze vandaag beloond worden.”

Het park onderging verschillende wijzigingen, laat Leefmilieu Brussel weten in een persbericht. “Eerst werden de afmetingen aangepast. In het hart van Molenbeek zijn de woningen vaak te krap en hebben mensen zelden een tuintje. We wilden dus een park dat zo open mogelijk is, waardoor het een oppervlakte van 7.300 vierkante meter kreeg.”

Daarnaast werden ook de omheiningen weggehaald en werd de Bonneviestraat in het park ingepast zodat de buurt meer licht, lucht en groen kreeg, klinkt het. “Het wegdek werd verhoogd en versmald aan het begin en het einde van de straat zodat het een vertragend effect heeft op het verkeer.”

Tot slot kwam er een extra sportterrein bij. Voortaan bestaat het park bijgevolg niet enkel uit een speelplein, maar ook uit twee sportterreinen. “Dankzij de twee terreinen kunnen meer kinderen en jongeren tegelijk aan sport doen,” klinkt het.

Geduld

Burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek Catherine Moureaux (PS) is blij met de verwezenlijkingen. “De bewoners hebben veel geduld moeten oefenen met de zware en lange werken,” klinkt het. “Het doet me daarom vandaag plezier dat ze worden beloond met een recreatieruimte voor de allerkleinsten, sportterreinen voor de tieners en ontspanningszones voor de volwassenen.”

De inhuldiging van het nieuwe Bonneviepark vindt plaats op zaterdag 4 mei in aanwezigheid van Brussels minister van Leefmilieu Céline Fremaukt (CDH). In de namiddag zijn allerlei activiteiten gepland in het nieuwe park.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?