Yasushi Sasaki verkozen tot beste Brusselse chocolatier

JDK, RV
© BRUZZ
11/09/2023
Updated: 11/09/2023 17.06u

Yasushi Sasaki uit Sint-Pieters-Woluwe gaat dit jaar aan de haal met de prijs voor beste Brusselse chocolatier. Dat heeft Gault&Millau bekendgemaakt, dat voor de achtste keer een selectie maakte in een jaarlijkse chocolatiergids.

Volgens de gidsmakers is Yasushi Sasaki met zijn zaak op de Franciskanenlaan 10 in Woluwe "een van de beste referenties in de hoofdstad als het om verfijnde chocolade gaat". Een terechte winnaar van Brusselse Chocolatier van het Jaar 2024 dus. "Deze onvervalste smaaktovenaar overtuigde onze jury meteen," klinkt het in een persbericht.

Binnenkort gaat Yasushi Sasako van start met een bean-to-bar-productie. In vergelijking met industriële chocolade wordt bean-to-bar-chocolade van boon tot reep door één persoon of bedrijf gemaakt. Een dergelijke chocolademaker koopt zijn cacaobonen zelf aan in kleine, beter controleerbare, hoeveelheden.

128 chocolatiers geselecteerd

In de hele Gault&Millau-gids werd een selectie gemaakt van 128 chocolatiers in België en het Groothertogdom Luxemburg. Zo’n 183 winkeladressen in totaal. De lijst telt 17 Brusselse chocolatiers, die over 23 winkels beschikken.

De selectie gebeurt op basis van verschillende anonieme degustaties, waar zowel visuele als smaakeigenschappen een rol spelen. Elk jaar bekroont de gidsuitgever eveneens de Chocolatier van het Jaar voor Vlaanderen en Wallonië.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni