Zestien verdiepingen met de trap door defecte liften in sociale woningblok

© Google

In Jette zijn de liften in een sociale woningblok in Essegemwijk defect. Sommige huurders moeten daardoor zestien verdiepen via de trap op- en aflopen.

Een eerste lift is al sinds 22 augustus defect. Vorige week begaf een tweede lift het. De huurders van de sociale huisvestingsmaatschappij de Jetse Haard moeten sindsdien de trappen gebruiken. De woning verlaten is voor sommige bewoners een hele uitdaging.

"Naar boven gaan is nog moeilijker", getuigt Jacqueline Peeters, die op de elfde verdieping woont, voor BX1. "Daarvoor heb ik minstens dertig tot veertig minuten nodig."

'Meer kunnen we niet doen'

Volgens de Jetse Haard is er water in de liftkokers gesijpeld. "We vermoeden dat het defect dan ook te maken heeft met werken van Sibelga of Vivaqua", zegt directrice van de Jetse Haard Josiane Di Vicenzo aan BRUZZ. "We begrijpen dat dit lastig is voor de bewoners. Daarom zetten wij vier stewards in die ter plaatse zijn om de bewoners te helpen met verplaatsingen naar de winkel."

Maandagnamiddag werd een van de twee liften hersteld. "In de andere liftkoker zijn er twee onderdelen kapot en liftenbouwer Kone heeft die niet op voorraad", klinkt het verder bij de Jetse Haard. Wanneer de tweede lift hersteld zal zijn, is nog onduidelijk. "Maar meer kunnen we niet doen."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?