Gailor Kiaku

Couleur Café-tips (3): Gailor Kiaku over Tems, Ferre Gola en Cristale

27/06/2024

Het beloven drie dagen dolle pret te worden op Couleur Café 2024! Zes podia staan bomvol bands en dj's van over de hele wereld. De muzikale avonturier in uzelve zet zich allicht al schrap om met een uitgekiende route van de ene act naar de andere te hoppen. Maar wie mag je tijdens deze drie dagen écht niét missen? Welke artiesten laten het haar op je hoofd nog harder schroeien dan de zon? En wie laat je stappenteller exploderen met een vette set? Onze muziekcoryfeeën verklappen het je nu al. Vandaag: radiopresentator Gailor Kiaku!

  • Tems (zondag, 22.30u, Red Stage)

Als je van afrobeats houdt, dan moet je Tems zeker checken op Couleur Café dit weekend. Deze Nigeriaanse zangeres en songwriter brak door met haar debuutsingle "Mr Rebel," die ze helemaal zelf produceerde. Een nummer dat wel gekend is bij Afrobeat-puristen. Andere Afrobeat-liefhebbers ontdekten haar vooral op de hit "Essence" van Wizkid, die een remix kreeg met Justin Bieber. Sindsdien is haar carrière in een stroomversnelling geraakt. Tems heeft samengewerkt met big names als Drake, Future, J. Cole, en Brent Faiyaz. Ze heeft zelfs bijgedragen aan de soundtrack van de tweede Black Panther-film. Haar nieuwe album "Born in The Wild" is een meesterwerk, met hoogtepunten als "Love Me Jeje" en "Free Fall" met J. Cole. Tems staat ook op het nieuwe album van Tyla, die we helaas vrijdag op het festival zouden zien optreden, maar haar optreden is geannuleerd, en YES, we wachten nog steeds op een verklaring Miss Tyla. Tems, de headliner van zondag, is hard op weg om de queen van afrobeats te worden. Luister naar haar nieuwe album en kom haar zondag zien op het Red Stage in het Ossegempark!

  • Ferre Gola (zaterdag, 18.45u, Red Stage)

Voor liefhebbers van Congolese rumba is Ferre Gola een niet te missen act op Couleur Café. Net als zijn collega Fally Ipupa, die twee jaar geleden het festival in vuur en vlam zette, – en dit voor jong oud, en mensen van verschillende achtergronden – brengt Ferre Gola een prachitge mix van traditionele en moderne rumba. Zijn carrière begon bij het legendarische Wenge Musica orkest van Koffi Olomide, na eerst gescout te zijn door Werrason. Zie het zo: als Koffi en Werrason de Ronaldo en Messi van de Congolese rumba zijn, dan zijn Ferre en Fally de Mbappé en Haaland. Ferre Gola, ook bekend als "Maître de la Rumba Congolaise," heeft niet voor niets de Franse Adidas Arena tweemaal uitverkocht! Deze man is een van de grootste namen in de rumba-scene. Vanaf het moment dat je zijn klassiekers "Maboko Pamba" en "3ème doigt" hoort, zullen die heupen van je sowieso automatisch zelf beginnen bewegen. Kom en voel de magie van zijn live-optreden en word een echte zogenaamde "Gaulois"!

Cristale (zaterdag, 20.00u, The Fox)

Als je op zoek bent naar de nieuwste sensatie in de UK rap en drill scene, dan moet je Cristale zeker checken. Ik ontdekte haar vorig jaar via een Daily Duppy freestyle, een platform dat bekend staat om het promoten van opkomende artiesten in de UK hip hop scene en ik was mindblown. Cristale, geboren in Brixton rond het millennium, combineert haar lyrische talent met een scherpe, authentieke stijl. Ze groeide op in een Caribische household waar dancehall artiesten zoals Buju Banton en Tony Matterhorn de soundtrack van haar jeugd vormden. Later vond ze inspiratie in grime legendes als Chip, Stormzy en Wretch 32. Het is dan ook geen verrassing dat ze zo'n harde rapper is, als je haar invloeden checkt. Op haar 19e begon ze met rappen en haar freestyles en samenwerkingen met artiesten zoals Chip en Unknown T laten zien dat ze veelzijdig is en letterlijk elke beat kan murderen. Cristale heeft De ambitie druipt van haar lichaam af en haar competitieve geest heeft ze te danken aan haar tijd als voetballer bij Crystal Palace FC. Ik steek mijn hand in het vuur dat Cristale de volgende grote naam in de UK rap scene wordt. Geloof je me niet? Check haar dan deze zaterdag om 20:00 op de Fox Stage en laat je overtuigen!

Couleur Café 2024

Op 28, 29 en 30 juni nam Couleur Café zijn intrek in het Ossegempark. BRUZZ was er bij met interviews, sfeerverslagen en foto's van op de festivalweide. Herbeleef het festival hier.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni