Couleur Café-tips (5): Celine De Mulder over Masego, Action Bronson en JPEGMAFIA

28/06/2024

Het beloven drie dagen dolle pret te worden op Couleur Café 2024! Zes podia staan bomvol bands en dj's van over de hele wereld. De muzikale avonturier in uzelve zet zich allicht al schrap om met een uitgekiende route van de ene act naar de andere te hoppen. Maar wie mag je tijdens deze drie dagen écht niét missen? Welke artiesten laten het haar op je hoofd nog harder schroeien dan de zon? En wie laat je stappenteller exploderen met een vette set? Onze muziekcoryfeeën verklappen het je nu al. Vandaag: muzieksamensteller Celine De Mulder!

  • Masego (vrijdag, 00.00u, Red Stage)

Met Masego heeft de Red Stage een waardige afsluiter op vrijdag gevonden. Je kent hem voornamelijk van het ultra meezingbare Navajo of van What You Wanna Try waarin hij erin slaagt om een Suzanne Vega sample zowaar sexy te doen klinken. Zijn muziek (die hij zelf "TrapHouseJazz" heeft gedoopt) is zwoel, aanstekelijk en, misschien wel het belangrijkste op een vrijdagavond, dansbaar. Hij is een multi-instrumentalist maar je zal hem voornamelijk met saxofoon in de hand op het podium zien. Het wordt daar vrijdag één groot liefdesfeest, dus ga alvast met open armen op de eerste rij staan.

  • Action Bronson (zaterdag, 22.30u, Red Stage)

Sinds 2020 was het stil op muziekvlak rond levensgenieter en vrolijke jongen Action Bronson. Wie hem op sociale media volgt heeft hem vooral zien koken, eten en fitnessen. Tot hij enkele weken geleden de nieuwe single Sega uitbracht. Action is een rasechte New Yorkse rapper die je qua flow doet denken aan Ghostface Killa van Wu-Tang en Nas maar dan met zijn eigen toets. Hij steekt geregeld, dankzij zijn vader, een Albanese toets en obscure verwijzingen naar eten en sport in zijn nummers. Haal die Albanese vlag maar boven! (serieus, daar gaat hij heel goed op).

  • JPEGMAFIA (zondag, 23.30u, Green Stage)

Als je JPEGMAFIA nog nooit live hebt gezien: you're in for a wild ride. Als een chaotische springbal stuitert hij over het podium. Hij is DJ én rapper, dus verwacht een paar stiltemomenten wanneer hij abrupt een nummer onderbreekt, een tijdje zoekt naar een nieuw nummer en dan terug als een bezetene van links naar rechts holt. Zijn setlist is uitgebreid, het gaat van zijn project met Danny Brown over het beste van zijn solo albums naar covers van Call Me Maybe van Carly Rae Jepsen. Laat je niet afschrikken, omarm de chaos en geniet!

Couleur Café 2024

Op 28, 29 en 30 juni nam Couleur Café zijn intrek in het Ossegempark. BRUZZ was er bij met interviews, sfeerverslagen en foto's van op de festivalweide. Herbeleef het festival hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken , Events & Festivals , Ice , Muziek , Couleur Café 2024 , couleur café 2024

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni