Sasha Van Der Speeten

Couleur Café-tips (1): Sasha Van Der Speeten over MonoNeon, SiR en STACE

Sasha Van der Speeten
© BRUZZ
24/06/2024

Het beloven drie dagen dolle pret te worden op Couleur Café 2024! Zes podia staan bomvol bands en dj's van over de hele wereld. De muzikale avonturier in uzelve zet zich allicht al schrap om met een uitgekiende route van de ene act naar de andere te hoppen. Maar wie mag je tijdens deze drie dagen écht niét missen? Welke artiesten laten het haar op je hoofd nog harder schroeien dan de zon? En wie laat je stappenteller exploderen met een vette set? Onze muziekcoryfeeën verklappen het je nu al. Vandaag: muzieksamensteller van BRUZZ radio, Sasha Van Der Speeten.

  • MonoNeon (Vrijdag, 18.55u, The Fox)

Even met de deur in huis vallen: MonoNeon was de allerlaatste bassist die door Prince werd ingehuurd om met hem samen te werken en live te spelen, vlak voor diens overlijden in 2016. Als u weet hoe hoog het Paarse Genie de lat legde voor zijn muzikanten beseft u bij deze dat u op Couleur Café een niet te versmaden funkfeestje mag verwachten waarbij slappende en ploppende basgitaren een hoofdrol zullen spelen. Bovendien is de uit Memphis afkomstige MonoNeon een onvervalste geinponem die op zijn sociale media niet zelden hilarische filmpjes post waarbij hij heelder conversaties van influencers of van Bekende Amerikanen op zijn bas ‘naspeelt’. Ziet er met zijn felkleurige mutsen en fluo-kostuums trouwens uit alsof hij uit het Mothership van George Clinton is ontsnapt. Zo klinkt hij de helft van de tijd ook. Het dak gaat eraf, no doubt. Tear the roof off that sucker, zou ome George zeggen.

  • SiR (Vrijdag, 21.00u, Green Stage)

Cali-soul voor lovers! SiR zwom ooit in het kikkerpoeltje waar Anderson .Paak, Knxwledge en D Smoke naar hun kluts zochten. Sinds 2015 grossiert Darryl Farris, zoals hij echt heet, in sensuele, soulvolle r&b, verankerd in de gerenommeerde hiphopvibes van het Top Dog Entertainment-label, thuishaven van SchoolBoy Q, Jay-Rock, Ab-soul, SZA en, tot voor kort, Kendrick Lamar. Met die achtergrond schildert SiR een passionele, niet zelden melancholische r&b-variant die ver verwijderd is van de opgefokte hitparadeshizzle die het genre soms een twijfelachtige reputatie bezorgt. Hoe dat live moet klinken? Behoorlijk stomend, hopen we, en broeierig als een pelletkacheltje. Eigenaars van een bleekschetenvelletje, een ijshoorntje of snel ontvlambare hormonen: niet te dichtbij gaan staan!

  • STACE (Zondag, 16.15u, The Fox)

2024 moet het jaar van STACE worden. “Zoniet ben ik fucked”, vertrouwde ze eerder al onze BRUZZ-presentator Gunnar toe toen zij ons eerder dit jaar bezocht. Om maar te zeggen dat de Brusselse soulzangeres niet van ambities is gespeend en zich als een pitbull heeft vastgebeten in het muzikale weefsel van onze grootstad. Zulks doet ze met zwoele, lichtjes jazzy songs vol twinkelende akoestische gitaren, weeë keyboards, geraffineerde electronicabeats en, uiteraard, die Stem. Bloody hell, je zou voor minder beginnen leviteren. Denk: Ashanti, Solange, H.E.R., SZA. De crème de la crème uit de VS, quoi. Internationale klasse. Juich haar toe, alstublieft.

Couleur Café 2024

Op 28, 29 en 30 juni nam Couleur Café zijn intrek in het Ossegempark. BRUZZ was er bij met interviews, sfeerverslagen en foto's van op de festivalweide. Herbeleef het festival hier.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Muziek , Ice , Couleur Café 2024 , couleur café 2024

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni