1878 Eat&Drink Confessions
Review
Score: 3 op 5

Cocktailbar Confessions: stijlvol, maar met te weinig pit

Michel Verlinden
© BRUZZ
23/02/2024

Als cocktailbar waar alles onder controle en tot in de puntjes verzorgd is, laat Confessions zich ontdekken als een stijlvolle speakeasy zonder ruwe randjes. Maar met te weinig pit.

Er valt weinig aan te merken op cocktailbar Confessions, die in oktober vorig jaar de deuren opende tegenover de Drievuldigheidskerk. Met een onberispelijke service, een zorgvuldig uitgewerkt decor (met een drieluik geschilderd door Adeline Jadot, wier werk doet denken aan dat van Kehinde Wiley, en een inrichting van binnenhuisarchitecte Anno Defeche), een uitgekiende soundtrack en overtuigende hapjes en drankjes heeft de bar alles in huis om te schitteren.

Toen we er op een vrijdagavond binnenstapten, was het goede onthaal het eerste wat opviel. Het personeel was gedrild in attentheid en vulde voortdurend de gratis glazen water aan, ongeacht het aantal geconsumeerde cocktails.

'The Boldness' (16 euro) – die we kozen uit de creaties onder de noemer 'The Loveful Eight' – combineert tequila (Patron Silver), tonkabonen, limoen en gekruid zout. De cocktail is van de hand van mixoloog Nicolas Vignals, wiens snor we al spotten bij Arthur Orlans en La Villa Lorraine, en jongleerde perfect tussen zachtzuur en fruitig. Kruidige toetsen versterkten de compositie zonder ooit de overhand te nemen. Het vermelden waard: toen we ons halflege glas omstootten, werd het meteen vervangen, zonder weerslag op de rekening en in de grootst mogelijke discretie.

Toen we hier op een vrijdag binnenstapten, was het goede onthaal het eerste wat opviel. Toch geeft deze onberispelijke zaak ons niet het gevoel dat we er de avond willen doorbrengen, al kunnen we niet zeggen waarom. Misschien dat de ontbrekende soul hier mettertijd nog opduikt.

Naast de acht signatuurcocktails telt de kaart een hele reeks klassiekers: een negroni, een Old Fashioned, een Pornstar Martini, een Basilicum Smash, een bloody mary ... De bierselectie – Vedette IPA (6 euro), Liefmans (7 euro) ... – stelde daarentegen teleur, terwijl de wijnkaart zowel koud – de geglobaliseerde Terrazas de los Andes (45 euro) – als warm – Dernier Souffle van Domaine Rottiers (45 euro), een auteurswijn in de stijl van Moulin-à-Vent – blaast.

De kleine gerechten zijn heel verfijnd, zoals de sando met rundertartaar (15 euro) en het verloren brood met coppa, bonito en misosaus (13 euro voor 4 stuks).

We kunnen niet zeggen waarom, maar deze onberispelijke zaak geeft ons niet het gevoel dat we er de avond willen doorbrengen. Na één drankje zijn we klaar om koers te zetten naar een andere plek. Misschien dat de ontbrekende soul hier mettertijd nog opduikt.

Confessions
Drievuldigheidsplein 10, Elsene, confessionscocktail.com

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni