1881 EAT AND DRINK Goods
Review
Score: 4 op 5

Delicatessenwinkel Goods: tussen kruidenierszaak en bakkerij

Michel Verlinden
© BRUZZ
15/03/2024

Na Savage hebben Louis Leysen en Joel Rammelsberg ook Goods opgericht, een eigentijdse delicatessenwinkel die op zeer overtuigende wijze inzet op hergebruik en zelfgemaakte producten.

Gelegen tegenover Savage – een restaurant waar planten de hoofdrol spelen en dierlijke eiwitten optionele garnering zijn – zet Goods de visuele stijl voort via de mooie groene kleur van de rekken. Zo is meteen duidelijk dat beide adressen uit dezelfde koker komen: die van het duo Louis Leysen en chef Joel Rammelsberg.

De visuele overeenkomsten zijn niet alleen decoratief, ze getuigen ook van een uitwisseling tussen beide entiteiten. Goods gaat door het leven als een market, een lokale levensmiddelenwinkel dus, die het midden houdt tussen een kruidenierszaak en een brood- en banketbakkerij. En je kan er een aantal vinylplaten op de kop tikken.

Gelegen tegenover Savage – een restaurant waar planten de hoofdrol spelen – zet delicatessenwinkel Goods zowel de visuele stijl als de filosofie van zijn overbuur verder.

Op de schappen staan potten in overvloed: garums, siropen, lactogefermenteerde groenten, misokaramel en runderstoofvlees, allemaal producten die kunnen bogen op de expertise van het restaurantteam. En dan hebben we het nog niet gehad over het ruime drankenassortiment, van kefir tot aardpeerlikeur, maar ook natuurwijn en bier – waaronder het huisbier dat samen met brouwerij Illegaal is gemaakt. Er is ook een toonbank met brood en gebak, dat in alle transparantie wordt gemaakt in een atelier achteraan in de winkel.

Goods is sinds juli vorig jaar open en heeft onlangs een bovenzaal in gebruik genomen waar je de delicatessen van de market kan eten. De ruimte onder het mansardedak biedt plaats aan een twintigtal gasten en heeft twee kubusvormige luidsprekers aan de muur.

Tijdens ons bezoek proefden we eerst een verslavend lekkere kardemummabullar (4 euro), een Zweeds opgerold cakeje met kardemom, en een appel-kersensap van Constant-Berger (4 euro).

De aangeboden broodjes – veggie of met vlees – zijn van dezelfde kwaliteit, zowel qua textuur als qua smakencombinatie. Wij kozen voor een bagel (6 euro), belegd met bietenhummus vergezeld van een panisse – een beignet van kikkererwtenmeel – en groentepickles. Het restaurant kan 's avonds ook worden afgehuurd, voor maximaal twintig personen, voor een vegetarisch vijfgangenmenu (50 euro per persoon, exclusief drank).

GOODS
Vredestraat 25, Elsene, goods.brussels

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni