1897 Eat and Drink Fordes

Saskia Vanderstichele

Review
Score: 4 op 5

Frondes: onuitputtelijke palet van plantaardige smaken

Michel Verlinden
© BRUZZ
05/07/2024

Een culinair duo wil Schaarbeek tijdelijk vergroenen met een pop-upconcept. Een plantaardige ervaring die je niet mag missen.

De wegen van chef-koks Aurélia D'Hollander en Davide Feniello kruisten elkaar voor het eerst in The Acorn Restaurant in Vancouver. Dit adres, waarvan de vegetarische kaart internationale faam heeft verworven, bekeerde hen definitief tot wildplukken, locavorisme en het onuitputtelijke palet van plantaardige smaken. Het duo opent nu een pop-up in Brussel. Bij Frondes kan je tot 1 december terecht, al zou het culinaire avontuur zich weleens op een andere locatie kunnen voortzetten.
Het huidige tijdelijke onderkomen van Frondes is restaurant Chabrol, waar de oprichters, twee zussen, begin dit jaar een punt achter zetten. Het art-nouveaukader met zijn organische rondingen en bloemenvrouwen past perfect bij het nieuwe, unieke menu dat door D'Hollander en Feniello wordt aangeboden. Dat is te bestellen in vier (45 euro) of vijf gangen (58 euro) en wist alvast ons enthousiasme op te wekken.
Het 'Petit Menu' opende met een soort zentuin, met blokjes koolrabi en aardbeien. Deze zoet-zoute combinatie werd geserveerd met een verfrissende saus, een aguachile van komkommer en lavas. Het geheel werd geaccentueerd door toetsen vijgenolie.

Het art-nouveaukader met zijn organische rondingen en bloemenvrouwen past perfect bij het nieuwe, unieke menu dat door het culinaire duo D’Hollander en Feniello wordt aangeboden.

Vervolgens maakte een focaccia van aardappel met een goede textuur plaats voor een gefermenteerde zonnebloemcrème, bonen, bloemen en daslook. Een compositie die even mooi als smakelijk was.
Maar het hoogtepunt was de ravioli met buffelricotta, die vergezeld ging van erwten en een peulenschiljus met citroen- en vlierbestoetsen. Het zijn dit soort bereidingen die met hun combinatie van versheid en smaak pleiten voor vegetarisme.
Als dessert stelde de donut dan weer wat teleur. Het imposante nagerecht 'woog' een beetje op de tot dan toe luchtige ervaring. Dan wendden we ons liever tot het ijs dat erbij kwam: een zeer licht yoghurtijs met een honingboost.
Tot slot juichen we de korte maar zeer correcte drankkaart toe, met als hoogtepunten een lekker bittere 'Tortue Spritz' (10 euro) en een prachtige witte assemblage, een Panorama uit 2023 (38 euro) van Gilles en Geneviève Azam.

FRONDES
Louis Bertrandlaan 57-61, Schaarbeek, chabrol-restaurant.be

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni