Het vergt moed om een succesformule de rug toe te keren, en toch is het net dat wat Old Boy heeft gedaan: de Elsense zaak ruilde de bao's in voor houtskool en een authentiekere Thaise keuken.

©
Saskia Vanderstichele
Hete herstart: Old Boy serveert nu authentiek Thailand van de grill
Na zes jaar de fusionkaart te hebben getrokken, trok Old Boy zopas een nieuw jasje aan. Weg met de bao's, inmiddels gemeengoed in Brussel, enter een levendige, gefocuste Thaise keuken die draait rond een centraal open vuur. Op de door Lizandro Temmermans gesmede grill winnen de bereidingen aan intensiteit. De moo ping (5 euro), een malse brochette van gelakt Brasvar-varkensvlees, doet denken aan de markten van Bangkok. De kai yang (8 euro), een gemarineerde en gegrilde kippenbout, is knapperig en smelt in de mond.
Zelfs groenten worden hier hoogst ontvlambaar, zoals de groene asperge (4,50 euro), die samen met een scherpe nam jim, een frisse saus met citroensap, in de mond explodeert. De pak pad naman (15 euro), een pittig, gewokt groentegerecht, verleidt met zijn zoete oestersaus. De pad see ew (17 euro), brede en luchtige noedels met gekaramelliseerde soja, is dan weer onvervalst comfortfood.
Aan het roer van Old Boy staat Yannick Carr (van Gaggan in Bangkok), die feilloos een uitgekiende menukaart orkestreert die ook via een zesgangenmenu te ontdekken valt.
Daarna voeren de kaprao mussels (18 euro) de intensiteit weer op met Thaise basilicum, gefrituurde knoflook en vlezige mosselen. Tot slot imponeert de Iberische char siu (28 euro): boterzacht vlees, glanzend gelakt, met een krachtige jus. De witte rijst (3 euro) brengt alles in balans. Het dessert, sticky rice met gepocheerde rabarber (9 euro), doseert perfect het lauwe en het zacht zurige. De extase is nabij.
Aan het roer van Old Boy staat Yannick Carr (van Gaggan in Bangkok), die feilloos een uitgekiende menukaart orkestreert die ook via een zesgangenmenu te ontdekken valt. De ontvangst, ontspannen maar nauwgezet, maakt het plaatje compleet. De inrichting, ontworpen door Bunch Interior, blijft trouw aan de fundamenten van de plek: groen marmer uit Rajasthan, padoek met een roodachtige gloed en geborsteld roestvrij staal.
Ook de dranken treffen doel: de Poulsard 2022 van Marnes Blanches (77 euro) is licht en strak, en past perfect bij de rokerige smaken; de cocktail 'Mr Han' (13 euro), met mescal en wasabi, is levendig en puur; de thee (5 euro) paart oolong aan jasmijn.
Old Boy
Tenbosstraat 110, Elsene
Lees meer over: Elsene , Resto & Bar , Thaise keuken , Grill , review