1895 EAT AND DRINK KLOK Braserie De La Senne

Saskia Vanderstichele

Review
Score: 5 op 5

KLOK/Zenne: snacks met een nostalgisch tintje

Michel Verlinden
© BRUZZ
21/06/2024

De multiculturele en door een heel efficiënt team geleide Zennebar van Brasserie de la Senne biedt nu ook verleidelijke snacks aan. KLOK/Zenne is onze aanrader voor deze zomer.

Brasserie de la Senne is een pionier in de heropleving van het Brusselse bier, geleid door Yvan De Baets en Bernard Leboucq. Florent Ladeyn is een chef-kok uit het noorden van Frankrijk. Een ontmoeting tussen beide was onvermijdelijk. Ze delen gemeenschappelijke waarden als vakmanschap, een voorkeur voor lokale producten en een passie voor goede dingen.

Wat eerst eenrichtingsverkeer was – Ladeyn is een vaste klant van de Brusselaars – is uitgegroeid tot een complexere relatie. Via zijn restaurant KLOK aan het Rouppeplein, waar een zekere Jordan Joubert schittert, stelde de Franse kok het Belgische duo voor om een kleine kaart te bedenken voor de gezellige en populaire Zennebar aan Thurn & Taxis.

Op het menu staan snacks met een nostalgisch tintje: 'frikandel speciaal' (5 euro), 'KLOK fried chicken' (8 euro), 'KFC burger' (12 euro), 'mimolette cheese croquettes' (8 euro) en 'Belgian fries' (5 euro). Achter de gerechten schuilen een bewuste aanpak – alles wordt in huis gemaakt in het atelier in Boeschepe –, eersteklas ambachtslieden – zoals groenteboer Dries Delanote uit Ieper en slager Charles-Henry Terrier uit Steenvoorde – en een slim hergebruik van producten.

Florent Ladeyn, een chef-kok uit het noorden van Frankrijk stelde voor om een kleine kaart te bedenken voor de gezellige en populaire Zennebar aan Thurn & Taxis

Dat merk je aan de gefrituurde kip, gemarineerd in melk, kruiden en bier, die een frisse smaak heeft. Daarbij komt een pittige saus (1 euro) gemaakt van gefermenteerde pepers en een gastrique. Ook vermeldenswaard is de frikandel, gemaakt van varkensvlees en jeneverbes. Geserveerd met bietenketchup, zelfgemaakte mayo en uien, doet het gerecht denken aan de manier waarop het in Nederland wordt gepresenteerd.

Ook als vegetariër heb je meerdere opties: de falafel van gekiemde linzen (8 euro), een seizoenssalade (6 euro) – die avond op basis van kikkererwten, courgette en munt – of de tempura van oesterzwammen (8 euro). Met een publiek dat net zo divers is als de hoofdstad, een even efficiënt als vriendelijk team en tal van bieren die ontdekt willen worden – zoals de sensationele Druid Lager met een alcoholgehalte van 2,6% (3 euro voor 25cl) – kan je hier de hele zomer terecht om te genieten.

Anna Bochdreef 19-21, Brussel, Instagram: zennebar

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni