1896 EAT AND DRINK Kosto

Saskia Vanderstichele

Review
Score: 3 op 5

Kosto: inspiratie uit Australië

Michel Verlinden
© BRUZZ
28/06/2024

Met een reeks originele signatuurdranken en een goed doordacht menu maakt Kosto een opvallende entree aan de Akenkaai. Een adres om in de gaten te houden.

Heeft de door architectuur gepassioneerde ondernemer Ilyes Bouhjar revanche genomen? Dat zou best kunnen. Want na een jeugd aan de Vlaamsesteenweg en ervaring met de keerzijde van gentrificatie, opende hij onlangs Kosto. De specialty coffee-zaak (Wide Awake Coffee) is zowel een eatery als een aperitiefbar, en heeft duidelijke ambities.

Het majestueuze kader van de plek maakt indruk. Je waant je zo in Seoul of New York. “Maar mijn belangrijkste inspiratie haal ik uit Australië, waar ik een tijd heb gewoond,” vertelt Bouhjar, die met Kosto zijn eerste stappen in de horeca zet. De inrichting ademt de stijl van binnenhuisarchitect Sébastien Caporusso.
De decoratieve grammatica? Duidelijke Scandinavische invloeden, getemperd door talrijke rondingen, die de minimalistische lijnen wat verzachten. De afgeronde hoeken zie je terug in de tafels, de mooie banken en de muren met ivoorkleurige kalkverf.

De drankenkaart trekt de aandacht met huisgemaakte creaties, zoals ‘iced pineapple americano’ ofte ananassap met twee shots espresso.

Op zaterdagmiddag bruist het er van het leven – de decibels vullen de zaal – dankzij een grote toestroom van mensen, vooral gezinnen. Bestellen doe je aan een toonbank gemaakt van roestvrij staal en gegalvaniseerde metalen buizen.

De drankenkaart trekt de aandacht met huisgemaakte creaties, zoals 'iced pineapple americano' ofte ananassap met twee shots espresso (6,50 euro), 'sparkling matcha' (7,50 euro) en een huisgemaakte infusie van hibiscusbloemen (5 euro).
Daarnaast is er een pertinente selectie bieren van Brasserie de la Senne te verkrijgen – waaronder de Brusseleir voor 6 euro – en vind je er een heerlijke lokale frisdrank (Cuarenta met basilicum en citroen voor 4,50 euro) en een voortreffelijke gin-bissap-cocktail (13 euro), perfect voor het aperitief. Onze keuze? Een superlichte en verfrissende 'cloudy matcha' (7,50 euro), die kokoswater, matcha, suiker en opgeklopte room combineerde.

Wat we aten? Een 'tuna melt sandwich' (14 euro) met tonijnmayonaise, cheddar, rode ui, tomaat en een flinke dosis peterselie tussen twee dikke geroosterde sneden brood van bakkerij Mains. Een delicatesse van Sanaa, de vrouw van de heer des huizes.

KOSTO
Akenkaai 35, Brussel, kosto.cafe

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni