Het team achter Poke House schakelt een versnelling hoger met de opening van de eerste handroll-bar in de hoofdstad. Een verfijnde ervaring onder leiding van chef-kok Mathieu Vande Velde.
Nami: de eerste handroll-bar in de hoofdstad
Lara Dratwa, Elia Dratwa, Sammy Tielemans en Sacha Jaeger: dit viertal heeft naam gemaakt als een efficiënt team met de succesvolle keten Poke House, die inmiddels veertien vestigingen telt in Brussel, Gent, Leuven en Luik. Het hyperactieve kwartet heeft, samen met Georges Baghdi Sar – bekend van onder meer My Tannour –, ook Kamoun opgericht, een Levantijns restaurant in Elsene waar food sharing centraal staat. En nu introduceert het een nieuw concept: de handroll.
Die van oorsprong Japanse bereiding – de temaki, een tot een kegel gerold norivel, gevuld met lauwwarme sushirijst en rauwe vis – is in de Verenigde Staten erg populair geworden in cilindrische vorm, en onder de naam handroll. Het is overigens in New York dat het viertal dit gerecht ontdekte.
De van oorsprong Japanse bereiding – de temaki, een tot een kegel gerold norivel, gevuld met lauwwarme sushirijst en rauwe vis – is in de Verenigde Staten erg populair geworden in cilindrische vorm, en onder de naam handroll.
Om de aandacht te vestigen op deze lekkernij, die onmiddellijk na bereiding moet worden gegeten, zodat het zeewiervel lekker krokant blijft, hebben de partners alles uit de kast gehaald: een toonbank met zeventien zitplaatsen, gemaakt van steen en roestvrij staal, een tot in de puntjes verzorgde inrichting (met een muur van gerookte kurk uit Portugal) en een elegant terras met plaats voor 25 gasten.
Maar dat is niet alles. Ze hebben ook Mathieu Vande Velde aangetrokken, een jonge sterrenchef die zijn strepen verdiende bij David Martin (La Paix), om een hoogwaardige ervaring te kunnen bieden. Tijdens ons bezoek was dat zeker het geval, was te merken aan de met ongekende zorg bereide bijgerechten, zoals de intens smakende misosoep en de rijst van hoge kwaliteit, om nog maar te zwijgen van de huisgemaakte sides, sauzen, wasabi en gemarineerde gember.
Als hoogtepunten onthouden we vooral handrolls als de 'shrimp flambé' (7 euro) en 'wagyu beef' (11 euro), die doet denken aan een stoofpot met vlees. Ook zeer geslaagd zijn de 'smoked eel' (8 euro) en de eenvoudige maar erg frisse 'avocado' (5 euro). Alleen de 'Otoro' (12 euro) viel een beetje tegen, door een iets te papperige textuur. Dat neemt niet weg dat deze frisse wind door de Japanse keuken hier te lande erg opwindend is.
NAMI
Jourdanstraat 1, Sint-Gillis
Lees meer over: Sint-Gillis , Resto & Bar , review , handroll