BRZ 20250604 1938 EAT AND DRINK Boaboa

Saskia Vanderstichele

Review
Score: 4 op 5

Nieuwe hotspot Boa Boa serveert topgeluid, vinylplaten en zuiderse gerechten

Michel Verlinden
© BRUZZ
06/06/2025

Boa Boa is een stijlvolle listening bar die Brussel op een andere frequentie laat trillen. De prima akoestiek gaat gepaard met een menu met mediterrane flair.

Als tweede luisterbar van de hoofdstad – na L'Altitude in Vorst – haalt Boa Boa de mosterd bij de in Zuid-Korea en Japan erg populaire record cafés, maar vertaalt die trend naar een warm en veeleisend Brussels kader.

Zo is de akoestiek toevertrouwd aan Kahle Acoustics, een gerenommeerd Belgisch bureau dat onder meer de Philharmonie de Paris mee vormgaf. Het geluidssysteem is op maat gemaakt door H.A.N.D. HiFi, een Berlijns bedrijf dat naam maakte in de bekende technoclub Berghain. Het resultaat is een getrouwe en meeslepende geluidsbeleving.

De zaak wordt gerund door Benoît Hallez en Charlie Gordower, bekende gezichten in de Brusselse horeca. We hebben de Schievelavabo's aan hen te danken, en aan Gordower ook de ietwat verborgen kiosk in het Ter Kamerenbos en het Manneken Pis Café. Met deze nieuwe zaak verlaten ze de gebaande paden en kiezen ze voor iets persoonlijkers.

Vanaf de late namiddag zorgt een resident dj voor de muzikale invulling. Wekelijks worden er ook albums integraal beluisterd.

Zo'n 2.000 platen, mooi uitgestald achter de toog met geïntegreerde draaitafels, worden geregeld van stal gehaald. En er zijn nog eens 3.500 titels in reserve. Vanaf de late namiddag zorgt een resident dj voor de muzikale invulling. Wekelijks worden er ook albums integraal beluisterd.

In de keuken staat Cihan Kaman, een Turkse chef die zijn sporen verdiende bij Walvis. Hij presenteert een beknopte maar schitterende kaart met mediterrane invloeden. Op het menu staan onder meer flatbread met pulled lamb, orleaanboter, yoghurt, munt en harissa (12 euro); witte vis met avocadocrème, gekonfijte citroen en postelein (14 euro); gekonfijte aubergine met tahin en zwarte sesam (12 euro); en entrecote met zwarte knoflooksaus (25 euro). Onder de desserts vind je onder meer een rijstpap met vanille, citrusvruchten en olijfolie (8 euro).
Op de drankenkaart figureren klassieke cocktails (martini, negroni, gin-tonic, van 9 tot 12,50 euro), bieren van Moortgat (Duvel, Vedett, Bolleke, La Chouffe) en een eerlijke huisgemaakte ijsthee, waarvan wij de perzikvariant kozen (4 euro).

Boa Boa
Vanderkinderestraat 356, Ukkel, boaboarecordscafe.com

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni