1885 EAT AND DRINK The Sandwich club

Saskia Vanderstichele

| 1885 EAT AND DRINK The Sandwich club

Review
Score: 4 op 5

The Sandwich Club: focus op kwaliteitsproducten

Michel Verlinden
© BRUZZ
12/04/2024

The Sandwich Club haalt de mosterd bij Angelsaksische delicatessenwinkels, en is een frisse wind in de wereld van de broodjeslunches.


The Sandwich Club ligt tegenover het station Brussel-Luxemburg en dwingt respect af. In zo'n competitieve omgeving als dit stukje Brussel, waar het wemelt van de restaurants, had het voor Gaëlle en Marion Domken en Hélène Delloye verleidelijk kunnen zijn om in te leveren op kwaliteit. Maar het trio heeft voor het tegenovergestelde gekozen door te focussen op kwaliteitsproducten: zuurdesembrood van bij Mains, huisgemaakte salades en ook specialty koffies van OR Coffee (2,80 euro voor een espresso).

Deze strategie van excellentie vindt plaats in een tweeledig decor. De eerste ruimte wordt gedomineerd door een lange toonbank met witte tegels en doet denken aan een Angelsaksische deli – met een speciale vermelding voor de suggesties, die in mooie handgeschreven letters op de muur prijken. Als je dan een paar treden neemt en een klein salon met een delicatessenhoek (Vinaigrerie Saint Odile, olijfolie van Aixandri, chips van Lucien ...) passeert, kom je uit op een door een lange groene bank geflankeerde degustatieruimte, waar mooie posters van Coast Agency de eetlust opwekken.

Klanten komen hier voor een soep van de dag of een broodje in de vorm van een baguette of een bun.

Klanten komen hier voor een soep van de dag (3 euro, in dit geval een wortel-dragonsoep met zelfgemaakte croutons) of een broodje in de vorm van een baguette of een bun. Naast klassiekers – ham en boter met dragon, americain, tonijnsalade, kip curry, varkensrillette, pindakaas met confituur voor het ontbijt ... – staan er ook daily specials op het menu.
We putten uit die laatste categorie en trakteren onszelf op een onovertroffen combinatie van blauwe kaas, Philadelphia, peer en waterkers (6,70 euro voor een al dan niet zachte bun). Een moeilijke keuze, aangezien het broodje met hummus, Marokkaanse groenten en amandelen ons ook zeer smakelijk leek.

Als drankje proberen we de verkwikkende sesame latte in een versie met havermelk (5 euro) op basis van halva-sesampasta. Goed nieuws: behalve het ontbijt en de lunch organiseert The Sandwich Club op donderdagavond van 17 tot 22 uur ook het afterworkevent Wine & Snacks. En dat met flessen natuurwijn van Cave Coop.

The Sandwich Club
Trierstraat 22, Elsene, thesandwichclub.co


Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni