Sum Sum: een streetfoodrestaurant dat heerlijke dimsums en noedels serveert.

Review
Score: 3 op 5

Sum Sum: heerlijke dimsums, speels decor

Michel Verlinden
© BRUZZ
29/03/2024

Als pan-Aziatische eettent met een speels randje draagt Sum Sum de handtekening van Yum Yum, een Antwerpse groep die in Brussel al bekendheid geniet met La Taqueria. Leuk en nostalgisch.

Sum Sum in Elsene is een toevoeging aan de andere wereldkeukenconcepten Sumac, Fugu, Tio ... van Yum Yum, een Antwerpse groep, opgericht door foodondernemer Raphael Helsmoortel, en is afgestemd op een studentenpubliek.
De locatie voldoet aan de hedendaagse verwachtingen met een Instagram-waardig interieur. Van de open keuken achter een theatrale toonbank tot een muur vol perfect uitgelijnde maneki neko's – de gelukskatten met de opgeheven poot – en de algehele in rood gedrenkte sfeer, nog versterkt door rode en gouden Chinese lantaarns: het is een setting die uitnodigt tot het maken van food porn.

Toen we er op een zondagavond heen trokken, werd ons wantrouwen meteen gewekt. Het menu is namelijk een allegaartje: van dimsum (van 7 tot 18,50 euro) over Japanse bowls (16,90 euro) en het Koreaanse rijstgerecht bibimbap (17,50 euro) tot verschillende bao-broodjes (7,90 tot 8,50 euro).

Ondanks de ongeïnspireerde drankkaart verraste de keuken met perfecte bereide dimsums en uitstekende noedels.

Wat eveneens argwaan wekte, waren de teleurstellende bierselectie (Tsingtao voor 3,80 euro, maar ook Stella Artois, Asahi en Jupiler 0.0) en de karakterloze wijnkaart (een chenin blanc van Buitengewoon voor 24 euro per fles of een Mabis Neropasso, die tegen 32 euro per fles bedrieglijk verleidelijk is). Er restte ons niets anders dan de cocktails te proberen. Helaas had de Hibiskiss (12 euro) niet veel meer te bieden dan een overdaad aan suiker.

Desondanks verraste de keuken. Allereerst met de steamed mix (18,50 euro), die 24 dimsum presenteert met een perfecte textuur en een breed smaakpalet, van een uitstekende combinatie van jalapeño en yuzu tot het rundvlees met citroenmelisse en munt.

Als hoofdgerecht maakte de vegetarische versie van de Japanse noedels (16,90 euro) vooral indruk dankzij de met miso bereide en uitzonderlijk malse aubergines. Een ander hoogtepunt was de bibimbap, die zowel pittig als zoet was.
De bediening, ten slotte, was niet uiterst nauwgezet – het is en blijft een streetfoodrestaurant –, maar toch was het personeel charmant en welwillend te noemen.

SUM SUM
Boondaalsesteenweg 413, Elsene, yumyum.world

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni