Menu

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni
BRZ 20250711 1943 BRUZZcocktail 2

Bram De Jaegher

Mixologist Britt Jent Mosselmans creëerde op vraag van BRUZZ een eigen cocktail, die helemaal past in de zomerse sfeer van Brussel. Er is ook een non-alcholische versie. Schol.

Britt Jent Mosselmans - beter bekend als baronessbritt op Instagram - geeft een woordje uitleg over haar unieke creatie: “Eenvoudig om te maken, verfrissend om te drinken: de BRUZZ cocktail is hét drankje voor de zomer in Brussel. Als basisingrediënt koos ik voor bissap: een dorstlesser gemaakt op basis van de hibiscusbloem en afkomstig uit West-Afrika. Mooi vurig rood qua steunkleur. De grapefruitlimonade zorgt voor de bubbels, de sprankeling en voor een subtiele citrustoets. De rode vermout creëert diepgang en een langere afdronk, de witte tequila verrast met een extra kick. De versiering van witte chocolade – optioneel – kunnen de kids maken. Kortom, heerlijk verrassend, helemaal BRUZZ.”

Hoe zelf de BRUZZ Coctail maken? Simpel. Volg het eenvoudige stappenplan van mixologist Britt Jens Mosselmans.

Ingrediënten

  • 3 cl witte tequila/non-alcoholische gin
  • 2 cl rode vermout/non-alcoholische Aperitivo Martini
  • Bissap
  • Grapefruit Lemonade

Afwerking

  • Highball-glas: fijn model, niet te groot qua volume
  • (Droog) ijs
  • Partje limoen
  • Schijfje sinaasappel
  • Witte chocolade (Eerst smelten, dan uitstrijken op bakpapier en 2 à 3 minuutjes in de diepvriezer leggen)

Win

De eerste tien lezers die zich met het BRUZZ zomermagazine in de hand aanbieden bij de Déjà Vu Bar in Etterbeek, krijgen een gratis BRUZZ cocktail.

De zomer van BRUZZ

BRUZZ vult je zomer met boeiende verhalen en reeksen uit Brussel, interessante interviews met Brusselaars, verborgen parkjes om te chillen en charmante plekken om te (her)ontdekken.