Coucke stuurt Dimata op vakantie zonder medeweten van Vanhaezebrouck

© Photo News
| Dimata schudt de handjes na zijn eerste doelpunt voor Anderlecht.

Anderlecht-voorzitter Marc Coucke heeft Landry Dimata op vakantie laten vertrekken zonder dat trainer Hein Vanhaezebrouck daarvan op de hoogte is gesteld. De coach reageerde woensdag door de training vroegtijdig stop te zetten. Zo wordt er door de interlandbreak tot en met zondag niet meer getraind in Neerpede.

Het gebeurt de laatste weken wel vaker dat voorzitter van Anderlecht Marc Couke met zijn houding voor wrevel zorgt in het Astridpark. Zo schoot de manier waarop hij sportief directeur Luc Devroe meedeelde dat hij mogelijks versterking krijgt van Michael Verschueren bij een paar bestuurders in het verkeerde keelgat. Dat gesprek vond plaats op de luchthaven van Istanboel, net na de 2-0-nederlaag in de Europa League tegen Fenerbahçe. Het is wel nog altijd wachten op de officiële aankondiging van die beslissing.

Training afgelast

En nu is er dus het incident met spits Dimata. Die zegde geblesseerd af voor een interland met de nationale beloftenploeg, maar werd door Anderlecht-coach Vanhaezebrouck woensdag wel verwacht op training. Daar kwam hij evenwel niet opdagen. Voorzitter Coucke gaf hem de toestemming om op vakantie te vertrekken.

De onvrede bij Vanhaezebrouck over deze soloslim was zo groot dat hij ook de oefensessie van van donderdag afgelastte. Zo wordt er tot en met zondag niet meer getraind in Neerpede. Door de interlandbreak hadden de spelers dit weekend en vrijdag al vrij gekregen, deze keer wel met toestemming van trainer en voorzitter.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters. En elke maandagavond is er de radioshow op BRUZZ radio.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?