| (archiefbeeld)

Joachim Gérard voor het eerst in finale Roland-Garros: 'Lef en karakter getoond'

© Belga
09/10/2020

Joachim Gérard (ITF-4) was donderdag in de wolken met zijn eerste finaleplaats op Roland-Garros. In zijn halve finale versloeg de 31-jarige Brusselaar de Japanner Shingo Kunieda, nummer een van de wereld en "de Roger Federer van het rolstoeltennis".

Pas na 2 uur en 46 minuten trok Gérard in een epische strijd met 7-5, 2-6 en 6-4 aan het langste eind. "Dit is een grote overwinning", triomfeerde Gérard. "Niet zozeer door het resultaat of het belang van de wedstrijd, maar vooral door de manier waarop ik won, met veel lef en karakter. Ondanks het verlies van de tweede set, waarin ik na 2-2 vier spelletjes op rij verloor, ben ik ervoor blijven gaan. Ondanks fouten en verloren punten, ben ik blijven vechten. Dat is waar ik het meest trots op ben."

Vóór donderdag had Gérard nog niet één wedstrijd gewonnen op het gravel in de Parijse hoofdstad. Dat terwijl Kunieda er al zeven keer de hoofdvogel afschoot en dit jaar nog ongeslagen was in de Grand Slams. Met winst in het Australian en het US Open bracht de 36-jarige Japanner zijn totaal aantal grandslamzeges op 24.

Zaterdag gaat Gérard in de finale voor een nieuwe stunt. Tegenstander is dan de 22-jarige Brit Alfie Hewett (ITF-3), de toernooiwinnaar van 2017. "Ik weet dat ik de wapens heb op hem te verslaan. Dat heb ik in het verleden al getoond (6 zeges, tegen 20 nederlagen), al lukte het op een Grand Slam nog niet. Ik ga proberen mijn spel te spelen en agressief te zijn. Zo moet ik te werk gaan."

"Tegen Kunieda heb ik goed geserveerd, maar het was vooral het mentale dat de doorslag gaf. Ik durfde met lef spelen, stond hem niet toe de rally's te domineren en probeerde met mijn forehand het verschil te maken. Dat zijn allemaal dingen waaraan ik met mijn coach gewerkt heb. Ik ben blij dat het nu zijn vruchten afwerpt."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Sport, Joachim Gérard, Roland Garros, tennis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni