Witte rook voor licenties RSCA, Union en RWDM

Updated: 10-04-2019 - 23:10

Union Saint-Gilloise en RSC Anderlecht hebben hun licentie voor volgend voetbalseizoen te pakken. Ook RWDM voldoet aan de voorwaarden om in 1B - de reeks van Union - te voetballen, maar kan niet meer promoveren.

Zoals verwacht halen de Unionisten de voetballicentie voor volgend jaar binnen om in de Proximus League te kunnen blijven spelen. Hoewel nog steeds in de running voor de finale van play-off 2, zegde l'USG zelf af voor een Europese licentie.

RSCA met glans geslaagd

Paars-wit haalt opgelucht adem. Vorige week moest manager Michael Verschueren nog toelichting geven bij een het licentiedossier van RSC Anderlecht. Zo rezen er bijkomende vragen over een kapitaalsinjectie van ruim 30 miljoen euro en een claim van ex-coach Hein Vanhaezebrouck. Veel gedoe om niets, zo bleek woensdag.

RSCA beleeft een rampseizoen, maar voldoet piekfijn aan alle voorwaarden. Wel opvallend: er zijn rechtszaken lopende met een ex-werknemer, twee ex-trainers en de Nederlandse fiscus. Paars-wit kreeg ook een Europese licentie, al lijkt het erop dat er volgend jaar voor het eerst in 55 seizoenen geen Europees voetbal te zien zal zijn in het Astridpark.

RWDM is klaar voor 1B

Ook RWDM is zeker van een verlengd verblijf in de eerste amateurklasse. De Molenbeekse club kan niet meer promoveren, maar kreeg zelfs een licentie voor 1B. Sterke man Thierry Dailly koestert ambities en zag het bekomen van die licentie vooral als de volgende stap in de ontwikkeling van de club.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?