Dakloos in Brussel daklozen straatbewoners arm bedelaar thuisloos

| Dakloos in Brussel.

16 dakloze vrouwen vanaf april gehuisvest in duurzame appartementen

LG
© BRUZZ
11/01/2021

In Evere beginnen deze week de werkzaamheden voor de bouw van duurzame Housing First appartementen. Zestien momenteel dakloze vrouwen kunnen daar vanaf april hun intrek nemen.

Elke vrouw die naar het project in Evere verhuist, krijgt individuele psycho-sociale en medische ondersteuning. Verschillende actoren zullen er samen voor zorgen dat er het project harmonieus wordt geÏntegreerd in de buurt. Het project wordt onder andere gedragen door vzw Communa, dat leegstaande gebouwen renoveert voor burgerprojecten, en Bruss'help, een begeleidingsproject voor daklozen.

De appartementen stonden tijdelijk leeg en staan tot 2024 ter beschikking van de vrouwen, daarna worden ze afgebroken ten voordele van een groter bouwproject.

Breek de vicieuze cirkel

Het Housing First-programma gaat ervan uit dat dakloze personen de problemen makkelijker kunnen oplossen die in de eerste plaats tot hun dakloosheid hebben geleid, wanneer ze effectief over onderdak beschikken. Zo wordt de maatschappelijke vicieuze cirkel doorbroken. Tegen 2021 wil het Brussels Gewest 500 dakloze gezinnen herhuisvesten.

Het project in Evere voorziet in 16 wooneenheden, die zijn voorzien in het plan voor Relance en Herontwikkeling van het Brussels Gewest. De initiatiefnemer van Housing First is de Openbare Vastgoedmaatschappij Everecity.

"Via dit project zullen 16 woningen, aangevuld met een collectieve ruimte voor gezellige momenten, gedurende 4 jaar worden bezet", zegt voorzitter van Evericity Mathieu Vervoort. "En dat dankzij gezamenlijke inspanningen van de GGC en de sociale partners die zich bij het project aansluiten. De coördinatie op het terrein tussen de verschillende actoren zal een harmonieuze integratie in de buurt mogelijk maken.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Evere , Stedenbouw , Housing First , dakloosheid , dakloos , dakloze vrouwen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni