Paul Steinbrück (Pool is Cool/Flow)

| Paul Steinbrück, hier nog naast ‘zijn’ zwembad in Anderlecht.

Bezielers van Brusselse Flow gaan ook openluchtzwembad in Leuven uitbaten

Bram Van Renterghem
© BRUZZ
02/03/2022

Paul Steinbrück gaat samen met enkele andere leden van Pool is Cool ook in Leuven het nog te bouwen openluchtzwembad uitbaten. Dat doen ze met 'POP', een nieuwe vzw die ook jonge mensen betrekt die het wat moeilijker hebben op de arbeidsmarkt. "Bij Flow in Anderlecht heeft dat heel goed gewerkt," zegt hij. In 2024 moet het zwembad in Leuven klaar zijn.

Het openluchtzwembad in Leuven komt er aan de Vaartkom. Het zal iets groter zijn dan zijn Brusselse evenknie, met een zwemgedeelte en een kinderbadje, en een natuurlijke zuivering, waardoor het ook wel als zwemvijver omschreven wordt.

"Pool is Cool werd gecontacteerd door andere steden om er iets gelijkaardigs als Flow te organiseren," zegt Steinbrück. "Leuven was een van die steden. Dat heeft te maken met het feit dat ik het ontwerpteam in Leuven geadviseerd heb voor de ontwikkelingen aan de Vaartkom."

De samenwerking is al afgeklopt. De Stad Leuven bevestigt dat Steinbrück mee gegund is in de totale opdracht van de Vaartkomoever, en dat voor het deel van de uitbating van de zwemkom.

POP

Wel zal het niet met Pool is Cool zijn dat Steinbrück het zwembad exploiteert. "Pool is Cool heeft al werk genoeg in Brussel”, lacht Steinbrück. “Voor het zwembad in Leuven hebben we een nieuwe organisatie opgericht: POP, of Project Operation Partner. Daarin zitten mensen in van Pool is Cool, maar ook anderen uit de brede socio-economische en socio-culturele sector. We betrekken ook jongeren die het wat moeilijker hebben op de arbeidsmarkt. Bij het Brusselse zwembad 'Flow' heeft dat heel goed gewerkt."

De onderhandelingen tussen POP en de Stad Leuven lopen nog, onder meer rond de uitbatingsvoorwaarden en de financiële basis. Maar een strikt commerciële uitbating wordt het dus al zeker niet. "Of er net als in Brussel een apart zwemuurtje voor vrouwen komt? Dat alles maakt deel uit van die onderhandelingen," zegt Steinbrück.

Brussel-Leuven-Brussel

De ontwerper van de zwemkom is nu aangeduid, die het winnende ontwerp (zie foto) nog zal verfijnen. In 2024 zou het zwembad klaar moeten zijn. Dan staat POP dus helemaal in voor het beheer ervan.

Dat laatste kan ook weer voor Brussel interessant zijn. "Want ook daar komt de vraag naar beheer van de toekomstige zwemvijver in Neerpede of het zwembad aan Abattoir," alsnog Steinbrück.

openluchtzwembad_leuven.jpg

| Dit is hoe het openluchtzwembad in Leuven er (ongeveer) zal uitzien.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Stedenbouw , openluchtzwembad , Flow , pool is cool , pop , openluchtzwemmen , zwembad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni