De toekomstige nieuwe hoofdzetel van BNP Paribas Fortis (simulatiebeeld)

BNP Paribas Fortis zoekt kunstenaars om binnenplaats te verfraaien

EDB
© BRUZZ
22/01/2021

Om de twee binnenplaatsen van haar nieuwe maatschappelijke zetel te verfraaien, is de bank BNP Paribas Fortis op zoek naar kunstenaars. Kandidaten kunnen deelnemen aan de wedstrijd die de bank lanceert.

BNP Paribas Fortis organiseert een wedstrijd voor artiesten om de twee publiek toegankelijke binnenplaatsen van haar nieuwe maatschappelijke zetel op te smukken. Dat nieuwe gebouw opent – als alles volgens plan verloopt – begin 2022 de deuren.

BNP Paribas Fortis wil dat het gebouw naadloos opgaat in het weefsel van de staf. Bovendien wil het kunstenaars naar eigen zeggen de kans bieden om de twee binnenplaatsen – ‘Cour Horta’ en ‘Cour Isabelle’ te helpen verfraaien. Beide plaatsen zullen van maandag tot vrijdag publiek toegankelijk zijn tijdens de kantooruren.

Het gekozen kunstwerk zal volgens de bank veel zichtbaarheid krijgen. Geïnteresseerde kunstenaars die minstens 25 jaar oud zijn en al meer dan een jaar in België werken kunnen vóór 15 februari het inschrijvingsformulier invullen dat op de website van de bank te vinden is. Alle gepreselecteerde kandidaten krijgen een artistieke premie van 2.000 euro nom hun maquette te bekostigen. De eindwinnaar sleept een som van 70.000 euro in de wacht om het kunstwerk te realiseren en te installeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Stedenbouw , BNP Paribas Fortis , kunstenaars , warandegebouw

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni