Het tuiniersgebouw in het Park van Vorst wordt afgebroken en heropgebouwd.

Bouw van nieuw tuiniersgebouw Park van Vorst van start

ADD
© BRUZZ
05/10/2021

Maandag zijn de werken gestart aan het tuiniersgebouw van het Park van Vorst, in de Koningin Maria-Hendrikalaan 60. Het bestaande gebouw wordt volledig afgebroken en heropgebouwd.

Het tuiniersgebouw, dat als uitvalsbasis dient voor de groendienst van de gemeente Vorst, wordt volledig afgebroken en er wordt een nieuw volume van ongeveer dezelfde grootte in de plaats gebouwd.

"Het wordt een lage-energiegebouw met een groendak en muren van steenkorven met geel-beige zandsteen die op termijn begroeid zal zijn," staat op de website van bouwheer Beliris, die de renovatie coördineert. "Het werd zo ontworpen om op te gaan in de groene omgeving en om vandalisme te ontmoedigen."

Lente 2023

Op het gelijkvloers komen kantoren, een refter met keukentje en een EHBO-post. In de kelder komen garages, kleedruimtes met douches, een opslagruimte en een regenwaterreservoir. Openbare toiletten worden voorzien in een ander gebouw in het park, niet in het tuiniersgebouw.

Tijdens de werken wordt een deel van het trottoir ingenomen en zullen voetgangers moeten oversteken. De toegangen tot het park nabij de werfzone worden afgesloten. Het einde van de werken is voorzien voor de lente van 2023.

De renovatie van het tuiniersgebouw kadert in een breder plan: het hele park krijgt namelijk een verjongingskuur.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni