Bouwvergunning verleend voor brandweerkazerne Delta

CD
© BRUZZ
12/03/2022

De stedenbouwkundige vergunning voor de bouw van een nieuwe brandweerkazerne aan de Triomflaan in Elsene is verkregen. Dat melden Beliris, de openbare bouwheer voor Brussel, en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

De nieuwe kazerne zal op een steenworp van de bestaande voorpost voor de Dienst voor Brandbestrijding en Dringende Medische Hulp (DBDMH) worden gebouwd, dat te verouderd en te klein was om te worden gerenoveerd. Zo kan de dienstverlening ongehinderd worden verdergezet tijdens de bouw.

"We willen een waardige werkomgeving bieden aan deze mensen die elke dag levens redden in Brussel," verklaart Pascal Smet (one.brussels), staatssecretaris bevoegd voor de DBDMH.

Het nieuwe gebouw zal drie keer zo groot zijn, 2.700 m2 verspreid over vijf verdiepingen. Zo zou er voldoende ruimte zijn voor drie types brandweerwagens, twee voertuigen voor kleine interventies, een viertal ziekenwagens, ploegen tot twintig brandweerlui en hun uitrusting.

Slaapkamers in plaats van slaapzaal

De nieuwe kazerne zou het welzijn van het personeel ten goede komen. Een belangrijke verandering bijvoorbeeld is dat de slaapzaal werd vervangen door aparte slaapkamers voor twee personen.

Ook zullen er speciale ontsmettingszones zijn voor de mensen die terugkeren van een interventie. Dat zal de duur van de blootstelling aan schadelijke stoffen verkorten en het gemakkelijker maken om verontreinigde kleding en uitrusting te desinfecteren en saneren. Daarnaast zal er een oefentoren zijn waar brandweerlui kunnen oefenen op de benadering van een gebouw met verschillende soorten ramen en balkons.

De werken zouden eind 2022 van start gaan.

20220312_vergunning verleend brandweerkazerne Delta

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni