Brussels Parlement verbergt leegstand met reclamestickers

© Peter Dhondt-BRUZZ
| Het lage gebouw links van het Brussels Parlement staat al enkele maanden te verkommeren.

Het gebouw naast het Brussels Parlement in de Lombardstraat staat al maanden leeg wegens vochtproblemen. Er zullen herstellingswerken uitgevoerd worden. In tussentijd verstoppen grote blauwe reclamestickers het leegstaande gebouw.

Tot 2003 baatte kostuum- en feestwinkel Picard het gebouw uit. Het Brussels Parlement nam er nadien zijn intrek om er een informatiecentrum van te maken. Maar sinds enkele maanden staat het pand leeg. Grote blauwe stickers op de geklasseerde vitrine, met verwijzing naar de dertigste verjaardag van het Brussels Parlement, verbergen die leegstand.

Er moeten vochtproblemen opgelost worden, zegt voorzitter van het Brussels Parlement Rachid Madrane (PS). "Daarom moest het gebouw dicht", citeert de krant La Capitale hem maandag. "Voor het opnieuw open kan moeten er sanitaire werken en herstellingswerken uitgevoerd worden. Daarvoor zijn vergunningen aangevraagd."

Onwettige reclame

Het Brussels Parlement zal van de gelegenheid gebruik maken om een nieuwe vitrine van kogelvrij glas te plaatsen en ook het pand binnenin anders in te richten. Parlementslid Geoffroy Coomans de Brachène (MR), die de kat de bel aanbond, vindt dat het Brussels Parlement het goede voorbeeld zou moeten geven en zijn beschermd patrimonium beter moet beschermen.

"Door die leegstand creëer je een dode ruimte die de toeristen niet aanmoedigt om van de Stoofstraat (waar Manneken Pis staat, red.) terug te keren naar de Zavel", aldus het oppositielid. "Bovendien zijn die reclamestickers onwettig. Het stedenbouwkundig reglement verbiedt reclame op geklasseerd erfgoed."

20191202_BRUSSELS_PARLEMENT_LEEGSTAAND_GEBOUW
© Google Streetview
| Het lage gebouw links van het Brussels Parlement staat al enkele maanden te verkommeren.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?